Külföld

250-nél is többen haltak meg a megtámadott izraeli „horrorfesztiválon”

rtl.hurtl.hu

2023. október 9. 7:22

Több fiatalt elraboltak és túszként vittek magukkal a fegyveresek.

Legalább 260 holttestet találtak annak az izraeli zenei fesztiválnak a helyszínén, amire szombat hajnalban támadtak rá a Hamász fegyveresei – közölte a Zaka nevű izraeli kutató-mentő szervezet. A résztvevők közül tucatnyian eltűntek, köztük többeket elrabolták a palesztin fegyveresek.

Bulizók elmondása szerint a fesztiválra szombat hajnalban támadtak rá. Először a rakétatámadást jelző szirénák szólaltak meg, majd elment az áram, és hirtelen fegyveresek jelentek meg, akik azonnal lőni kezdtek.

Sokan az autóikhoz szaladtak, hogy el tudjanak menekülni, de már ott is fegyveresek voltak, és lőtték a menekülőket, akik a járműveikből kiszállva futni kezdtek. Mások halottnak tetették magukat, várva, hogy az izraeli hadsereg egységei megérkezzenek és kimentsék őket. Voltak, akik a bokrok és fák között bújtak meg.

Egy szemtanú elmondása szerint több fiatal nőt is megerőszakoltak a támadó fegyveresek a fesztivál helyszínén, majd kivégezték őket. 


A szabadtéri trance fesztivált a Szukkót ünnep tiszteletére rendezték, a rendezvény péntek este 23 órakor kezdődött, és egész éjjel folytatódott. A fesztiválon nagyjából háromezer izraeli fiatal vett részt az ország minden részéről. A támadás alatt készült drámai videókat ide kattintva tudja megnézni.

Az izraeli-palesztin konfliktusról szóló legfrissebb híreket itt tudja megnézni. 

Nyitókép: Twitter

#Külföld#izrael#palesztin#fesztivál#Hamász#fegyveresek#támadás

Címlapról ajánljuk