Külföld

Sokkoló videó: mentőautót bombázott a Hamász Izraelben

rtl.hurtl.hu

2023. október 7. 16:16

A Hamász terrorcsoport közzétett egy videót, amin az látható, hogy egy drónról szándékosan dobnak bombát egy katonai mentőautóra Izraelben. 

Megrázó felvétel kering a közösségi médiában, amelyet állítólag maga a Hamász tett közzé, és amin az látható, amint a terrorcsoport szándékosan bombát dobott le egy drónról egy izraeli katonai mentőautóra.


A videóról a The Times of Israel is beszámolt. A kegyetlen támadás állítólag a gázai határ közelében történt, több felcser is megsérülhetett.

Szombaton rakétaeső zúdult Izraelre a Gáza övezetből, a szárazföldi támadással párhuzamosan a Hamász fegyveresei Gázából több mint 2500 rakétát lőttek ki. Izrael teljes mozgósítást rendelt el a bombázás után, Benjamin Netanjahu miniszterelnök pedig kijelentette: Izrael háborúban áll. 

A magyar kormány is elítélte a terrortámadást, Szijjártó Péter szerint a tel-avivi magyar nagykövetség munkatársai épségben vannak, folyamatosan tartják velük a kapcsolatot. A külgazdasági és külügyminiszter az Izraelben tartózkodó magyaroknak is üzent.

Nyitókép: Twitter / X

#Külföld#izrael#Hamász#terrorszervezet#mentőautó#bombázás#dróntámadás

Címlapról ajánljuk