Külföld

Durvulnak Károly király kolbászujjai, megszólalt egy orvos

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 22. 13:07

A brit uralkodó és felesége, Kamilla királyné Franciaországban vannak, egy banketten készültek aggodalomra okot adó felvételek. 

Károly király megduzzadt keze és ujjai aggodalmat keltettek, írta meg a Daily Star. Az uralkodó és Kamilla királyné jelenleg Franciaországban vannak hivatalos látogatáson. 

Az Emmanuel Macron francia elnökkel a versailles-i palotában tartott banketten a brit uralkodó tósztot mondott, ekkor többen figyelmesek lettek arra, hogy keze élénkpiros és szinte gömbölyűre dagadt.

károly király ujjai aggodalom
II. Károly brit király és Emmanuel Macron francia elnök koccint a brit királyi pár tiszteletére adott díszvacsorán a versailles-i kastély Tükörtermében 2023. szeptember 20-án. A brit uralkodó és felesége háromnapos látogatáson tartózkodik Franciaországban. – Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Benoit Tessier


Chun Tang háziorvos, a manchesteri Pall Mall Medical orvosi igazgatója szerint számos oka lehet a királynál megfigyelhető úgynevezett kolbászujjak kialakulásának.

„A puffadt ujjak gyakran a vízvisszatartás tünetei, amelyet számos egészségügyi állapot előidézhet. Ez az állapot gyulladás miatt alakul ki, és lehet ízületi gyulladás, több bakteriális fertőzés vagy akár tbc következménye is” – fogalmazott, majd hozzátette, a jelenség mögött magas sószint, allergiás reakciók, a gyógyszerek mellékhatásai, sérülések és autoimmun betegségek is állhatnak. 

Ha szeretné megnézni, ahogyan a királyi pár elefántmaszkban produkálja magát, itt megteheti:


Nyitókép: Teresa Suárez / EPA / MTI

#Külföld#iii. károly király#ujjak#orvos

Címlapról ajánljuk