Külföld

Elárulták, kik lépnek fel III. Károly koronázási buliján

rtl.hurtl.hu

2023. április 15. 7:42

III. Károly koronázása május 6-án lesz a londoni Westminster-apátságban.

Világsztárokat felvonultató hatalmas koncert követi a brit uralkodó, III. Károly király három hét múlva esedékes koronázását. A Buckingham-palota szombaton ismertette a fellépők valószínűleg még mindig nem teljes listáját. 

A rendezvényen, amelyet a BBC brit közszolgálati médiatársaság rendez, állít színpadra és közvetít, fellép a Take That, Lionel Richie, Katy Perry, Andrea Bocelli, Sir Bryn Terfel, Freya Ridings és Alexis Ffrench. A BBC utalást tett arra, hogy hamarosan további fellépő sztárok részvételének bejelentése várható.

A közönséget a BBC által szervezett országos sorshúzáson választják ki. A szerencsés nyertesek mindegyike két ingyenes jegyet kap a windsori koronázási megakoncertre, amelyet összesen 20 ezren tekinthetnek meg a helyszínen.

III. Károly koronázása május 6-án lesz a londoni Westminster-apátságban.A koronázást háromnapos ünnepségsorozat kíséri, és ennek egyik fő rendezvénye lesz a ceremónia másnapján, május 7-én, vasárnap esedékes nagyszabású koncert, amelyet a legnagyobb és legősibb brit királyi rezidencia, a London nyugati határában emelkedő windsori kastély hatalmas parkjában tartanak.

Nyitókép: A háromnapos hivatalos látogatáson Németországban tartózkodó III. Károly brit király pezsgőt iszik az ő és a felesége, Kamilla királyné tiszteletére a német elnök által adott díszvacsorán a berlini államfői rezidencián, a Bellevue-palotában 2023. március 29-én. Fotó: MTI/EPA/Getty Images/ANDREAS RENTZ / POOL

#Külföld#iii. károly király#koronázás#koncert

Címlapról ajánljuk