Külföld

Egy hátsó udvaron ért földet az elveszett vadászgép pilótája, majd a tulajt kérte meg, hogy hívja a 911-et

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 22. 19:15

Szeptember 17-én gyakorlatozás közben lezuhant az amerikai tengerészgyalogság egy F35-ös vadászbombázója, majd szőrén-szálán eltűnt. A pilóta egy észak-charlestoni háznál ért földet, onnan tárcsázta a 911-et, a diszpécser bizonyára kicsit meglepődött.

„Egy vadászpilóta van a házamban. Azt hiszem, a hátsó kertemben landolt” – mondta el a BBC birtokába jutott hangfelvételen egy dél-karolinai házban élő nő, akinek a hátsó kertjében ért földet az a pilóta, aki elvesztett egy 100 millió dolláros vadászrepülőgépet.

Mint arról beszámoltunk, szeptember 17-én gyakorlatozás közben lezuhant egy F35B Lightning II vadászbombázó az amerikai Dél-Karolina államban. A pilóta kénytelen volt katapultálni valami műszaki malőr miatt, ám az elhagyott gép azonban nem zuhant le azonnal: robotpilóta-üzemmódban maradva tovább repült, majd nyoma veszett.

A vadászbombázót azonnal keresni kezdték, több repülőgépet is a feltételezett lezuhanás környékére irányítva, végül napokkal később megtalálták annak roncsait. A szuperdrága vadászbombázó eltűnése az internet népét is megihlette, erről ebben a cikkben írtunk részletesen.

A BBC arról ír, hogy a pilóta egy észak-charlestoni háznál ért földet, és szerencséje volt, ugyanis voltak otthon. A 47 éves pilóta a landolás után azt mondta a tulajnak, jó érzi magát, csak a háta fájt egy kicsit, majd megkérte őt, hogy tárcsázza neki a 911-es segélyhívó számot.

Asszonyom, egy katonai repülőgép lezuhant. Én vagyok a pilóta, meg kell kezdeni a mentést. (…) Nem tudom biztosan, hol van a repülőgép. Valahol biztos lezuhant, én katapultáltam

– mondta a pilóta a diszpécsernek, aki teljesen össze volt zavarodva. A nem mindennapi eset kivizsgálása egyébként még folyamatban van.

Nyitókép: Issei Kato / Reuters

 

#Külföld#eltűnt#vadászgép#pilóta#911

Címlapról ajánljuk