Külföld

Fizetőssé tenné a Twittert a tulajdonos Elon Musk

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 19. 12:36

Kockázatos a lépés, mert ha az X-et fizetőfal mögé helyezik, akkor elveszik a felhasználók nagy része, ez pedig csökkenti a reklámbevételeket.

Elon Musk felvetette, hogy az X-re átkeresztelt Twitter összes felhasználójának fizetnie kellene a platformhoz való hozzáférésért – írta a BBC.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel folytatott beszélgetése során a milliárdos az ötletet azzal indokolta, hogy a fizetési rendszer bevezetése az egyetlen módja a botok elleni küzdelemnek.

A BBC megkereste az X-et további részletekért, de még nem kapott választ, így nem tudni, hogy ez csak egy megjegyzés volt, vagy már egy konkrét terv.

Elon Musk a Twitter tavalyi átvétele óta arra ösztönözte a felhasználókat, hogy fizessenek egy továbbfejlesztett szolgáltatásért, az X Premiumért. Ezzel az előfizetők több funkciót használhattak, például hosszabb bejegyzéseket írhattak, és nagyobb elérést kaptak a posztjaik.

A legtöbben azonban továbbra is ingyen használják a platformot. 

Elon Musk azt mondta, hogy a mostani prémiumszolgáltatásnál (amelynek az ára az Egyesült Államokban 8 dollár, azaz nagyjából 3000 forint) olcsóbb lehetőségeket keres, ha mindenkinek fizetnie kell majd. „Azt akarjuk, hogy ez csak egy kis kiadás legyen" – mondta.

Szakértők szerint ugyanakkor kockázatos a lépés, mert ha az X-et fizetőfal mögé helyezik, akkor elveszik a felhasználók nagy része, ez pedig csökkentené a reklámbevételeket.

Nyitókép: Shawn Thew/MTI/EPA

#Külföld#elon musk#twitter#fizetős

Címlapról ajánljuk