Külföld

Elon Musk azzal fenyeget, hogy bepereli rágalmazásért a Rágalmazásellenes Ligát

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 5. 15:38

Most az egyszer ő is észrevette a helyzete iróniáját.

Beperelheti a Rágalmazásellen Ligát (ADL) Elon Musk, az X-re átnevezett Twitter tulajdonosa, írja a Guardian a milliárdos tweetje alapján. Szerinte a jogvédő szervezet hamisan vádolta a platformot antiszemitizmussal.

Musk szerint az antiszemitizmus és a bigottság ellen fellépő szervezet megpróbálja „megölni” a Twittert azzal, hogy hamisan vádolják azt, és őt személyesen antiszemitizmussal. A milliárdos úgy gondolja, hogy a platform reklámbevételeinek hatvan százalékos esése nagyrészt az ADL miatt történt.

Azt írta: „Úgy tűnik, nincs más választásunk, hogy tisztázzuk a platformunk nevét az antiszemitizmus vádai alól, mint egy rágalmazás elleni pert benyújtani a Rágalmazásellenes Liga ellen… ó, az irónia!” Ez már a második gyűlöletbeszéd ellen fellépő szervezet lenne, amit Musk beperel, a CCDH után.

Az ADL szerint a Twitteren megnőtt az antiszemita posztok aránya, miután Musk 2022 októberében megvette az oldalt, amely ezután több, korábban letiltott szélsőségest és konteóterjesztőt is visszaengedett. Olyan is megesett, hogy Soros Györgyöt egy zsidó főgonoszhoz hasonlította.

Nyitókép: SHANNON STAPLETON / Reuters

#Külföld#elon musk#per#rágalmazás#antiszemitizmus#twitter

Címlapról ajánljuk