Külföld

Meglepő részleteket árultak el a nyomozók a feleségét 12 éven át fogva tartó és kínzó férfi ügyéről

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 8. 9:49

A vád szerint a német férfi 12 éven tartotta fogva és kínozta feleségét, az 53 éves nőt soványan, kopaszra nyírt fejjel, meztelenül, törött lábakkal és ujjakkal találták meg a lakásban. A nyomozás során meglepő információk derültek ki.

Korábban az rtl.hu is megírta, hogy letartóztattak Franciaországban egy német állampolgárságú férfit, aki 12 éven keresztül fogva tartotta és kínozta feleségét. A vád szerint az 53 éves nőt soványan, kopaszra nyírt fejjel, meztelenül, törött lábakkal és ujjakkal találták meg a lakásban. A nő azt állította, hogy már 2011 óta raboskodott.

A német Bild cikke szerint a nyomozással kapcsolatban sajtótájékoztatót tartottak. Olivier Glady ügyész a sajtó képviselői előtt elmondta, hogy a hatóságok a nyomozás során a lakásban, ahol a nő raboskodott és a bántalmazásokat elszenvedte, nem találtak vért.

Úgy tűnik, a nőnek – az előzetes hírekkel ellentétben – nincsenek akut törései, zúzódásai. Azt elismerték, hogy a fizikai állapota meglehetősen rossz, rendkívül gyenge. Ugyanakkor megállapították, nincs jele kiszáradásnak vagy alultápláltságnak.

A fejlemények ellenére a gyanúsított férj egyelőre előzetes letartóztatásban marad. A nyomozóknak tett vallomásában azt mondta, hogy a felesége azért van rossz bőrben, mert beteg, egész pontosan rákos.

Olivier Glady azt is elmondta, hogy a nő ágya mellett vezetékes telefont találtak, kiderült, hogy erről a készülékről tárcsázta a segélyhívót. Azt egyelőre vizsgálják, hogy mióta lehetett ott a telefon, és hogy miért nem értesítette korábban a hatóságokat.

A hírekben megjelent »kínzóállvány« létezése nem bizonyított. Mint ahogy azt a jegyzetfüzetet sem találták meg, amelybe állítólag a férfi feljegyezte a tetteit. Kiderült, hogy a rácsok, amelyekről korábban azt állították, hogy a nő szökését hivatottak megakadályozni, valójában a házaspár macskái miatt szerelték fel

– mondta az ügyész.

A német lap helyiekkel is beszélt, akik elmondták, hogy rendszeresen látták a férfit, mindig barátságos és udvarias volt. A feleségéről megjegyezték, hogy többször is hallották kiabálni, de ők is úgy tudják, hogy a nő rákos megbetegedéssel küzd.

Nyitókép: Pexels.com

#Külföld#német#franciaország#kínzás#12 év#feleség

Címlapról ajánljuk