Külföld

Keresési előzményei alapján bukott le a feleségét megmérgező fogorvos

rtl.hurtl.hu

2023. július 13. 16:54

A szeretője miatt akart megszabadulni a feleségétől.

Hogyan állítsuk be a gyilkosságot szívrohamnak?

Ez szerepelt a keresési előzményei között annak a fogorvosnak, aki méreggel ölte meg a feleségét.

James Craig feltehetőleg azért akart megszabadulni a feleségétől, mert viszonyt kezdett egy másik nővel, akinek azt hazudta, hogy éppen válnak a feleségével. A pár csak három hete randizgatott, amikor Craig megölte a feleségét.

Ha tudtam volna az igazságot, nem lettem volna ezzel az emberrel. Azt mondta, hogy nem élnek együtt. Volt egy külön lakása

– mondta a szerető, aki egészen addig nem is sejtett semmit, amíg a médiában meg el nem terjedt a hír. A nőben akkor tudatosult, hogy az időzítés túl kézenfekvő volt.

A férfi a felesége fehérjeturmixába csempészett ciánt és arzént, amitől a nő szédülni kezdett, hányt és kínzó fejfájásoktól szenvedett. Néhány nap után a nő bement a kórházba, de az állapota rohamosan romlani kezdett, és miután rohama is volt, mesterségesen kellett életben tartaniuk. Pár nappal később meg is halt, és a boncolás megállapította, hogy cián és tetrahidrozolin mérgezés okozta a halálát. 

A férfit elsőrendű gyilkossággal vádolják, a bűnösségét több dolog is bizonyítja, többek között a keresési előzményei. A férfi nem sokkal azután, hogy viszonyba kezdett, rákeresett arra, hogy az arzén kimutatható-e a boncolás során, és hogyan lehet a gyilkosságot szívrohamnak beállítani. A férfi a rendelőjében lévő egyik számítógépen hozott létre egy email-fiókot, amit a keresésre használt, a ciánt szállító kereskedőnek pedig azt mondta, hogy a műtétek miatt van rá szüksége.

A férfi és a felesége 23 évig voltak házasok, és 6 gyerekük volt.

Nyitókép: utah778 / Getty Images

#Külföld#méreg#orvos#keresés#előzmény#feleség#szerető

Címlapról ajánljuk