Külföld

Íme a rajzok, amiket a 40 napig a dzsungelben túlélő gyerekek készítettek az eltűnt keresőkutyának

rtl.hurtl.hu

2023. június 14. 11:57

Még mindig nem találják Wilsont, a keresőkutyát, aki valószínűleg elsőként talált rá a kolumbiai dzsungelben eltűnt gyerekekre. A súlyosan kiszáradt állapotban megtalált gyerekek már olyan jól vannak, hogy rajzoltak is.

Korábban az rtl.hu is megírta azoknak a kolumbiai gyerekeknek a történetét, akik 40 napon keresztül éltek túl a kolumbiai dzsungelben. Május elsején egy kolumbiai kis faluból indult a gép egy közeli városba, de nem sokkal a felszállás után a gép meghibásodott, a pilóta vészjelzéseket adott le, és lezuhant az őserdőben.

A szerencsétlenségben három ember, köztük a négy gyerek édesanyja meghalt, bár, mint később kiderült, a zuhanást ő is túlélte, később halt bele sérüléseibe. Holttestüket megtalálták a roncsok között. 

A gép másik négy utasa, egy 13, egy kilenc, egy négyéves és egy 11 hónapos gyerek azonban túlélte a zuhanást, őket nem találták a gép közelében.


A kolumbiai fegyveres erők keresőkutyákat is bevetettek az akció során, Wilson, a belga juhászkutya volt az egyik, aki segített a mentőket a helyszínre vezetni. A Guardian cikke szerint a hős kutya keresés közben eltűnt a dzsungelben és azóta sem találják. A brit lap szerint Lesly, a 13 éves lány, aki 40 napon keresztül tartotta életben a dzsungelben a testvéreit, egy rajzzal tisztelgett az eltűnt Wilson előtt.

Még mindig nem találják azt a keresőkutyát, aki a lezuhant gyerekek kutatása közben tűnt el a dzsungelben
Fotó: kolumbiai védelmi minisztérium

9 éves kistestvére, Soeiny is a kutyát rajzolta le egy nagy virág, a kolumbiai zászló és a nap mellett.

Íme a rajzok, amiket a 40 napig a dzsungelben túlélő gyerekek készítettek az eltűnt keresőkutyának

A kolumbiai hadsereg tájékoztatása szerint az összesen bevetett tíz keresőkutya közül egyedül Wilson nincs meg, a többiek rendben visszatértek a gazdáikhoz.

Körülbelül 40 méterrel arrébb láttuk őt, és megpróbáltuk magunkhoz hívni, a társam közelebb ment hozzá, megpróbált játszani vele, de a kutya eltűnt a növényzetben

– mondta Carlos Villegas, az egyik kutyás kiképző.

A lap cikke szerint a hatéves belga juhászt megzavarhatta a sűrű növényzet, vagy megsérült, esetleg megtámadta egy ragadozó, ezért nem tért vissza a kiképző tisztjéhez.

Nyitókép: kolumbiai védelmi minisztérium

#Külföld#keresőkutya#eltűnés#kolumbia#dzsungel

Címlapról ajánljuk