Külföld

A legidősebb, 13 éves lánynak köszönhették kistestvérei, hogy 40 napig túléltek a kegyetlen dzsungelben

rtl.hurtl.hu

2023. június 11. 13:14

Liszten, gyümölcsökön és magokon éltek túl a kolumbiai dzsungelben elveszett gyerekek, akik nem voltak teljesen egyedül, egy ideig egy keresőkutya is vigyázott rájuk.

Negyven nap után találtak meg négy kisgyereket a kolumbiai dzsungelben, akiknek azután veszett nyoma, hogy lezuhant az őket szállító kisgép. A gépen utazó három felnőtt, köztük édesanyjuk a zuhanáskor életét vesztette, de ők csodával határos módon nemcsak azt élték túl, hogy a gép a dzsungel fái közé zuhant, hanem több mint egy hónapot az esőerdőben.

Helyismeret

Az őslakos indián törzshöz tartozó gyerekek, a 13 éves  Lesly Jacobo Bonbaire, a 9 éves Solecni Ranoque Mucutuy, a négyéves Tien Noriel Ronoque Mucutuy és az első születésnapját a dzsungelben eltűnve ünneplő Cristian Neryman Ranoque Mucutuy a legidősebb lánynak köszönheti, hogy élve került elő a dzsungelből. 

Ő ugyanis édesanyjával rendszeresen járta az esőerdőt, és jól kiismerte magát a veszélyes környezetben, ahol városi emberek nem túl sokáig tudtak volna életben maradni.

Hogy pontosan hogyan is élték túl, arról még nem lehet sokat tudni. A beszámolók szerint egy ideig a gépen szállított tápiókalisztet (más néven manióka vagy cassava), egy Dél-Amerikában található növény gyökerének őrleményét ették.

Amikor az elfogyott, magokat, gombákat és gyümölcsöket kezdtek el enni, amit Lesly talált. Ő ugyanis tudta, mi az, ami ehető, és mi az, ami nem. Szerencséjükre pont egy olyan időszakban vesztek el a dzsungelben, amikor a gyümölcsök érnek. Emellett az El País cikke szerint a keresőalakulatok által ledobott élelmiszercsomagok közül is megtaláltak párat.

A gyerekek nem voltak végig teljesen egyedül. Egy ideig velük volt egy kutya is, amit a keresőcsapatok vetettek be megtalálásukra, de ő egyszer csak eltűnt a dzsungelben. A Wilson nevű ebet most, a gyerekek megtalálása után kezdték el keresni a hatóságok az esőerdőben.

Nyitókép: Híradó

 

#Külföld#kolumbia#dzsungel#gyerekek#repülőgépbaleset

Címlapról ajánljuk