Külföld

A dzsungelben 40 napot túlélő gyerekek édesanyja azt kérte, hogy hagyják őt hátra és mentsék magukat

rtl.hurtl.hu

2023. június 12. 7:47

Kiderült, hogy a nő még napokig élt, miután lezuhant a gépük.

Korábban az rtl.hu is beszámolt arról, hogy negyven nap után találtak meg négy gyereket a kolumbiai dzsungelben, akiknek azután veszett nyoma, hogy lezuhant az őket szállító kisgép. A gépen utazó három felnőtt, köztük édesanyjuk életét vesztette, de ők csodával határos módon nemcsak azt élték túl, hogy a gép a dzsungel fái közé zuhant, hanem több mint egy hónapot az esőerdőben.

Most a BBC azt írja, hogy 

a gyerekek édesanyja a zuhanás még négy napig életben volt és arra kérte a gyerekeit, hogy hagyják hátra és keressenek segítséget.

Ezt a legidősebb gyerek, a 13 éves lány mondta el édesapjuknak Manuel Ranoque-nak.

Az anya arra kérte a gyerekeket, hogy hagyják őt hátra, próbáljanak meg segítséget találni és kijutni a dzsungelből. A lap Nicolas Ordonez Gomest, a mentőcsapat tagját idézve azt írja, hogy a 13 éves lány, Lesly első szavai azok voltak, mikor megtalálták őket, hogy

éhes vagyok.

A beszámoló szerint a két kisebb, 9, illetve 4 éves fiú közül az egyik felkelt a földről és azt mondta: meghalt az anyukám. A mentőcsapat tagjai próbálták megnyugtatni a gyerekeket, akik 40 napon keresztül képesek voltak életben maradni a dzsungelben. Legkisebb testvérük mindössze 11 hónapos volt, amikor lezuhantak.

Nyitókép: RTL Híradó

#Külföld#kolumbia#kisgép#zuhanás#anya#túlélés#dzsungel

Címlapról ajánljuk