Külföld

Extraerős fingspray miatt ürítettek ki egy iskolát

rtl.hurtl.hu

2023. május 9. 11:30

14 diák lett rosszul, hatot kórházba is kellett szállítani. 

Ki kellett üríteni egy gimnáziumot egy texasi városban, ahol 14 diák rosszul lett egyfajta „gázszag” miatt, közülük hatot kórházba kellett szállítani – jelentette a helyi sajtó. Az iskolában pénteken tanítási szüntet rendeltek el, miután eleinte nem találták az erős szag forrását.

Az „elviselhetetlenként” jellemzett, szédülést okozó szagot először szerdán lehetett érezni a Houston közelében található Casey Creek gimnáziumban, amit kiürítettek, majd a tűzoltóság átvizsgált, de nem találtak semmit.

Másnap aztán újra megjelent a szag, ami miatt ekkor már többen rosszul lettek. Az épületet vegyvédelmi ruhába öltözött tűzoltók vizsgálták át, de ők sem találták meg a szag forrását. Ezután péntekre tanítási szünetet rendeltek el, és gyanússá vált, hogy akkor egyáltalán nem volt nyoma a rosszulléteket okozó szagnak.

Az iskola igazgatója később közölte a szülőkkel egy levélben, hogy a rendőrség nyomozása arra jutott, hogy az

egyik diák egy extraerős fingspray-t fújt szét az épületben, és az okozta az elviselhetetlen gázszerű szagot.

 A People magazin birtokába jutott levélben közölte azt is, hogy az egyik diák be is ismerte, hogy ő fújta szét poénból a bűzsprayt, de az akcióban mások is részt vehettek.

A kérdéses sprayt egyébként azzal a reklámszöveggel árulják, hogy „olyan büdös mint egy 14. századi szennyvízcsatorna”, szaga a széklet és hányás keveréke.

Nyitókép: KPRC 2 Click2Houston

 

#Külföld#iskola#szellentés#tűzoltóság

Címlapról ajánljuk