Külföld

Halálra éheztették magukat egy szekta tagjai, gyerekek is vannak a halottak között

rtl.hurtl.hu

2023. április 23. 13:53

Vezetőjük elhitette velük, hogy az éhezéssel „találkozhatnak Jézussal”. 

A kenyai rendőrség 21 ember holttestére bukkantak egy erdőben, akik a gyanú szerint mind halálra éheztették magukat, hogy „találkozhassanak Jézussal”. A névtelenséget kérő rendőrségi források szerint a megtalált 21 áldozat között van legalább három gyerek is, és várhatóan még jóval több holttestet fognak találni.

A KBC kenyai közszolgálati adó közlése szerint a hatóságok legalább 58 sírt találtak a szekta ellen indított nyomozás részeként, a The Standard című kenyai lap információi szerint a hatóságok DNS-vizsgálatokat végeznek a maradványokon, és megvizsgálják, hogy éhezés miatt haltak-e meg – írta a BBC. 

A holttestek kiemelését pénteken kezdték meg a hatóságok egy erdőben a tengerparti Kilifi megyében. Beszámolók szerint a zárt közösség a Good News International Church nevű szektához tartozott.

Múlt héten a kenyai hatóságok őrizetbe vették a szekta vezetőjét, Makenzie Nthengét, miután négy holttestet találtak. Emellett megmentették és kórházba szállították a szekta 11 tagját, akikről megtudták, hogy a „Jézussal való találkozás" és az üdvözülés reményében éheztek egy erdei magánbirtok házaiban. Közülük hárman kritikus állapotban vannak.

Helyi sajtóértesülések szerint a vezetőn kívül a szekta hat tagját is őrizetbe vették.

Nyitókép: Unsplash

#Külföld#kenya#szekta#halálra éheztették#jézus

Címlapról ajánljuk