Külföld

Kocsmát vehetett Banksy

rtl.hurtl.hu

2023. április 13. 9:54

A világhírű, ám mégis ismeretlen kortárs graffitiművész a hírek szerint mintegy 426 millió forintért újítana fel egy fogadót Piltonban, az idei Glastonbury Festival alkalmából.

A The Sun forrásai szerint kocsmát vásárolt Banksy, az ismeretlen brit graffitiművész egy faluban az idei Glastonbury Festival alkalmából. Az esemény egy ötnapos kortárs előadó-művészeti fesztivál, amelyet Piltonban rendeznek meg évente.

Banksy állítólag tagja egy csoportnak, akik közösen 1 millió fontot (kb. 426 millió forintot) költöttek a The Crown nevű pub felújítására. A fogadó furcsa művészeti alkotásokkal díszített, de valószínűleg egyik sem a világhírű alkotó műve. A kiállított művek közül néhány Dorcas Casey alkotása, aki 2015-ben szerepelt Banksy Dismaland című kiállításán.

A lap forrásai állítják, az alkotásaiból szerzett vagyonának egy részét akarta befektetni. Híresztelések szerint a fesztivál szervezője is pénzt tett a 18. századi fogadóba, a helyiek pedig állítólag magát Banksyt is látták.

Az egyik névtelen forrás szerint köztudott, hogy Banksy a kocsmában szokta nézni a rögbimeccseket.

A hely üzemeltetői ugyanakkor tagadják, hogy a művésznek bármiféle kapcsolata lenne a fogadóval, Banksy szóvivője nem pedig kívánt nyilatkozni a pletykákról.

A titokzatos brit graffiti-művész az elmúlt egy évben többször is festett többek között a Ukrajnában. Banksy korábban megerősítette, hogy már hét graffitit alkotott a háború sújtotta ország különböző helyein. Művei Kijev szerint Ukrajna kulturális és történelmi örökségének részévé váltak, ezért védeni kell a falrajzokat. 

Nyitókép: Roman Pilipey / Getty Images

#Külföld#banksy#világhírű#brit#graffiti#művész#kocsma#vásárlás#fesztivál

Címlapról ajánljuk