Külföld

Kolbászt és disznósajtot akart Dél-Koreába csempészni egy román pártvezető

rtl.hurtl.hu

2023. január 1. 8:55

Ajándéknak szánta. 

A tiltás ellenére húskészítményeket akart bevinni Dél-Koreába Ben Oni Ardelean, a romániai Nemzeti Liberális Párt (PNL) parlamenti képviselője és alelnöke, amikor egy diplomáciai küldöttség tagjaként az országba utazott – írta a Főtér című lap. A beszámoló szerint a politikus abban bízott, hogy diplomataútlevele miatt a hatóságok nem vizsgálják át a csomagját, és nem vallotta be egy hivatalos beutazási nyomtatványon, hogy húskészítmények vannak nála.

A szöuli repülőtéren dolgozó rendőrkutyák azonban kiszagolták a csomagjában lévő húsokat: szalámit, füstölt kolbászt, disznósajtot. A határőrök a kutyák jelzésére átvizsgálták a csomagját, majd el is kobozták tőle a termékeket. Az eljárás alatt az egész delegációnak várakoznia kellett. A küldöttséget a román kormányfő és a házelnök vezette – írta a Főtér.

Ardelean az eset után közölte, hogy a termékeket ajándéknak szánta a helyi román közösség számára. Hozzátette, hogy a húskészítményeket szupermarketben vásárolta, és megvolt a nyugtája is a vásárlásról, de a dél-koreai hatóságokat ez nem hatotta meg.

Nyitókép: Állványra akasztott friss húsok és kolbászok a VIII. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozón Túrkevén 2014. február 15-én. Fotó: MTI Fotó: Bugány János

 

#Külföld#kolbász#disznósajt#dél-korea#románia#politikus#vám

Címlapról ajánljuk