Külföld

Halálra ítélték a nőt, aki kalapáccsal agyonvert egy várandós nőt, majd kitépte méhéből gyermekét

rtl.hurtl.hu

2022. november 10. 7:52

A gyilkosság előtt 10 hónapon át színlelt terhességet. Így akarta megakadályozni, hogy barátja szakítson vele.

A texasi Bowie megye hat férfiból és hat nőből álló esküdtszéke kevesebb mint két órán át tanácskozott, mielőtt meghozta a 29 éves Taylor Rene Parker halálos ítéletét, írta meg helyi lapok értesülései alapján a New York Post.

Parkert október 3-án ítélték el a 21 éves Reagan Michelle Simmons-Hancock és kislánya meggyilkolása miatt. A nő 2020 októberében, a texasi New Bostonban vette el a várandós nő és gyermeke életét.

Az ügyészség szerint Parker a gyilkosságot megelőző 10 hónapban várandósságot színlelt, hogy megakadályozza, hogy barátja szakítson vele. Ultrahangot hamisított, a terhességéről az interneten posztolt, és még egy nembejelentő bulit is rendezett a nemlétező gyermek számára.

Parker korábban méheltávolításon esett át, nem lehetett biológiai gyermeke. Barátjának viszont szülése időpontját akkor határozta meg, amikor később elvette Simmons-Hancock és gyereke éltét. Az ügyészek szerint a nő intenzíven kutatta, hogyan lehet terhességet színlelni, és számos videót nézett meg a 35 hetes koraszülésekről. Áldozata várandósságának ezen időszakában járt, amikor Parker meggyilkolta.

2020. október 9-én reggel Parker egy kalapáccsal szétzúzta Simmons-Hancock koponyáját, és több mint százszor megszúrta őt otthonában, majd egy szikével kivette a gyermekét a méhéből. Parker elmenekült a csecsemővel, a kislány később meghalt. 

Az ítélethirdetés után Parkert a tervek szerint a texasi Gatesville-ben lévő Mountain View börtönbe szállítják, ahol a halálraítélt női rabokat tartják fogva. Parkernek jogában áll fellebbezni az ítélet ellen.

Nyitókép: A Gatesville-i börtön, fotó: Google Street View

#Külföld#gyilkosság#várandósság#texas#halálos ítélet

Címlapról ajánljuk