Külföld

A bíróság elutasította a kegyelmi kérelmet, csütörtökön kivégzik a 9 hónapos lánya gerincét eltörő férfit

rtl.hurtl.hu

2022. október 19. 20:36

A kisbaba nem élte túl, hogy apja erőszakkal hátrahajlította a testét. 

Az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága szerdán elutasította az oklahomai halálraítélt, Benjamin Cole által benyújtott fellebbezést, amelyet a védői azért nyújtottak be, mert állításuk szerint a férfi nem beszámítható, súlyos mentális gondokkal küzd – írja a CBS News.

Cole már a halálsoron várja a kivégzését, amelyet méreginjekcióval hajtanak végre a tervek szerint csütörtökön.

Az 57 éves Cole-t halálra ítélték, miután különösen kegyetlen módon ölte meg a 9 hónapos lányát, Brianna Cole-t. A vád szerint a férfi erőszakkal hátrahajlította a csecsemő testét, akinek ettől eltört a gerince. A gyermek nem élte túl a kegyetlen bántalmazást, amit apja azért követett el, mert idegesítette, hogy a baba hangosan sír, miközben ő videójátékozik. 

Cole ügyvédei nem vitatták, hogy ő ölte meg a csecsemőt, de azt mondják, hogy súlyos elmebeteg, és a börtönben az állapota csak rosszabb lett. Egy állami testület elutasította Cole kegyelmi kérelmét, az oklahomai kerületi bíróság bírója megállapította, hogy a férfi beszámítható, így végrehajtható rajta az ítélet.

Cole kivégzése már a hatodik lesz Oklahomában azóta, hogy az állam 2021. októberben újra elkezdett halálos ítéleteket végrehajtani.

Nyitókép: Oklahoma State Department

#Külföld#gyilkosság#9 hónapos#gyerekgyilkosság#amerika#usa#egyesült államok#halálbüntetés#csecsemőgyilkosság#kivégzés

Címlapról ajánljuk