Külföld

Kíméletlenül kopogtat a karácsony: már a Top40-ben van az amerikai letöltési listán Mariah Carey ünnepi slágere

rtl.hurtl.hu

2022. november 2. 6:47

Pedig még csak most kezdődött a november.

Bár cikkünk írásakor még csak november 2-a, azaz halottak napja van (a katolikus ünnepi naptár szerint), a karácsonyi ünnepi időszak nem csak a kereskedelemben indult el kíméletlenül. Úgy tűnik, az ünnepi hangulat kevesebb, mint két hónappal Szenteste előtt máris tömegeket szállt meg az Egyesült Államokban: 

A magyar televíziókban is kihagyhatatlan karácsonyi filmnek számító romantikus vígjáték, a 2003-as Igazából szerelem betétdala, Mariah Carey All I Want For Christmas Is You című dala újra a Top 40-ben van az amerikai iTunes letöltési listáján.

A LadBible cikke szerint tavaly a dal a Billboard Top 100-as listájának első helyét érte el, csak az Egyesült Államokban 37,6 millió streameléssel.

A dal berobbanásáról Mariah Carey is gondoskodni akart: már mindenszentek napján, november 1-én közzétett a Twitteren egy videót, amelyen az ünnepi szezon eljövetelét üdvözli. A fergeteges klipben az látható, ahogy Carey gyorsan átöltözik halloweeni jelmezéből, és egy rénszarvason ülve teljes karácsonyi ruhába pattan.


A The Economist cikk szerint Carey körülbelül 2,5 millió dollárt keres évente az All I Want For Christmas Is You jogdíjaiból. Az énekesnő 2016-ra összesen 60 millió dollárt keresett a 22 évvel azelőtt, 1994-ben megjelent alkotással.

Nyitókép: Mariah Carey / Twitter

#Külföld#mariah carey

Címlapról ajánljuk