Időjárás

Pár fokkal melegebb lesz az idő, de sok helyen eső is várható

rtl.hurtl.hu

2022. december 3. 5:14

Hétfőn akár 11 fok is lehet.

Szombaton nyugaton többnyire borult lesz az ég, a keleti országrészben viszont vékonyabb, szakadozott lesz a felhőzet – írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

A látási viszonyok napközben lassan javulnak. A délnyugati, nyugati megyékben ismét elered az eső, az Alpokalja térségében vegyes csapadék is lehet, máshol legfeljebb szitálás valószínű. A keleties szél néhol megélénkülhet. 

A hőmérséklet kora délután általában 3 és 6 fok között alakul, de a naposabb részeken pár fokkal magasabb értéket is mérhetünk. 

Késő estére 0 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult, helyenként párás, ködös időre számíthatunk, kevés helyen azonban pár órára kisüthet a nap. Több helyen is – elsősorban a Tiszától nyugatra – eshet az eső. Délutánra 4 és 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, viszont a Dél-Alföldön több órára kisüthet a nap. Napközben az északi megyékben fordulhat elő gyenge eső, majd este, éjszaka kiterjedt csapadékrendszer érkezik nyugat felől. A hajnali 1, 7 fokról kora délutánra 4 és 11 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Nyitókép: Oláh Tibor/MTI

 

 

 

#Időjárás#előrejelzés#tél#csapadék#

Címlapról ajánljuk