Időjárás

Ködös reggelekkel indulnak a következő napok is

rtl.hurtl.hu

2022. november 8. 5:24

Kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű.

Az ország keleti, északkeleti felén tartósan borult, párás, ködös idő lesz a jellemző, helyenként lehet csak vékonyodás a felhőtakaróban – írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

A Duna-Tisza közétől nyugatra haladva egyre nagyobb eséllyel szakadozhat fel a rétegfelhőzet, a szelesebb részeken, illetve a Mecsek és a Dunántúli-középhegység mögött a főnhatás miatt pár órás napsütés valószínű. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű, a naposabb részeken lesz enyhébb az idő. 

Késő este 5, 11 fokot mérhetünk.

Szerdán nagyrészt borult, párás, foltokban ködös idő várható. Elsősorban a déli megyékben lehet több-kevesebb napsütés. Kora délután a borult, párás tájakon 9, 12, a kevésbé felhős körzetekben 13, 18 fokot mérhetnek.

Csütörtökön éjjel sokfelé lesz köd és rétegfelhőzet, reggeltől vastagabb frontfelhőzet is érkezhet északnyugat felől, amely a nap folyamán délkelet felé vonul. Helyenként szitálás, majd többfelé eső, zápor is előfordul. A hőmérséklet hajnalban 3, 10, kora délután a borult, párás, illetve csapadékos vidékeken 9, 13 fok között valószínű, de délkeleten 15, 17 fokot is mérhetnek.

Nyitókép: Czeglédi Zsolt/MTI

 

#Időjárás#előrejelzés#csapadék#ősz#köd

Címlapról ajánljuk