Híradó

III. Károly büszke Katalin hercegnőre

Radnóti AnnaRadnóti Anna

2024. március 23. 16:36

Büszke menyére a rákbeteg III. Károly király. Katalin hercegnő péntek este jelentette be, hogy nála is daganatos elváltozást találtak. Videóüzenetétől vélhetően azt reméli az udvar, hogy véget vet a spekulációknak, amelyek azután kezdtek el terjedni, hogy a trónörökös felesége legutóbb decemberben mutatkozott nyilvánosan, majd januári műtétéről nem árultak el semmit. Ennek hatására már egészen vad összeesküvés-elméletek láttak napvilágot.

„A rák óriási sokként ért.” „Jól vagyok és minden nappal erősebb leszek.” Idézetek Katalin hercegnő beszédéből, amiben bejelenti, hogy rákbetegséggel küzd és kemoterápiás kezelést kap. Ezek aztán a szombati újságok címlapjaira kerültek. De nem csak a szigetországban, az egész világon óriási az érdeklődés az angol uralkodói család egyik legnépszerűbb tagjának állapota iránt. A trónörökös feleségének videóját a brit közszolgálati televízió rögzítette szerdán, és közölte elsőként péntek este.

Ebben Katalin farmerban, csíkos pulóverben, egy kerti padon ülve osztotta meg a hírt, hogy januárban, a londoni magánklinikán elvégzett komoly hasi műtétje után készült tesztek rákos sejteket mutattak. Ezért megelőző kemoterápiás kezelést kap.

Természetesen óriási sokként ért, de Vilmossal együtt mindent megtettük, hogy feldolgozzuk, és fiatal családunk érdekében magunk között kezeljük

– fogalmazott videóüzenetében a hercegnő.

Arról is beszélt, hogy hosszú idő volt a gyerekeiknek – a 10 éves Györgynek, a 8 éves Charlottenak és az 5 éves Lajosnak – elmagyarázni a helyzetet és megnyugtatni őket, hogy minden rendben lesz.

Ahogy nekik is mondtam: jól vagyok, és napról napra erősebb leszek, mert azokra a dolgokra koncentrálok, amelyek segítenek a gyógyulásban

– tette hozzá Katalin.

Végül pedig üzent mindenkinek, aki rákbetegséggel küzd, hogy ne veszítse el a hitet és a reményt, mert nincs egyedül.

Titkolják, pontosan mivel küzd Katalin

A királyi udvar nem árulta el, hogy a 42 éves hercegnőn milyen műtétet hajtottak végre, és azt sem, hogy hol találták a daganatot a szervezetében. Az esetről nyilatkozó orvosszakértők szerint a rák egyre gyakrabban jelentkezik fiatalabb embereknél. Azt is mondták, hogy minél hamarabb felfedezik, annál nagyobb eséllyel éli túl a beteg a kórt. A megelőző kezelés célja pedig általában annak a megakadályozása, hogy a daganatos sejtek visszatérjenek.

Miután Katalin utoljára karácsonykor mutatkozott nyilvánosan, a betegségéről pedig titkolóztak, számos spekuláció látott napvilágot. Elterjedt, hogy meghalt, hogy kómában van, egy néhány napja róla készült felvételről pedig azt állították, hogy azon a dublőre látszik. Olaj volt a tűzre, hogy manipulálta a fotót, amelyet hosszú idő után először nyilvánosságra hoztak róla. Kommunikációs szakemberek szerint azzal, hogy most maga beszélt betegségéről, vélhetően véget akart vetni a pletykáknak. A leghajmeresztőbb összeesküvés-elméletekről korábban a Fókusz készített riportot.


Katalin hercegnő apósa, a szintén rákbeteg, III. Károly a Buckingham palota közleménye szerint büszke menyére, hogy kiállt a nyilvánosság elé, ahogyan egyébként korábban ő maga is tette.

Katalin üzenetében megköszönte az emberek támogatását, kedvességét. Időt, nyugalmat kért az alattvalóktól a teljes felépüléséhez.

#Híradó#Videó#katalin hercegné#rák#iii. károly király#top hírek#Külföld

Címlapról ajánljuk