Híradó

Politikai vitát kavart a magyar futball válogatott győzelme a törökök felett

Veress KrisztinaVeress KrisztinaCzinege LászlóCzinege László

2020. november 19. 18:20

Legyőzte a törököket a magyar futball válogatott. A szerda esti győzelemmel pedig nemcsak a Nemzetek Ligája A csoportjába került föl a csapat, de jobb esélye lesz kijutni a világbajnokságra is. A külügyminiszter közösségi oldalán azt írta, jöjjenek elő a stadionépítések miatt puffogók. A Momentum elnöke szerint viszont a kettőnek semmi köze egymáshoz.

Nem indult jó helyzetből a csapat - öt kulcsjátékosa és koronavírusos szövetségi kapitánya nélkül lépett pályára szerdán a magyar válogatott. A járvány miatt nézők nélkül játszották a Puskás Arénában a meccset, melyen az 57. percig kellett várni az első gólra.


A ferencvárosi Sigér Dávidnak ez volt az első gólja a válogatottban. Ahogy a 90. percben mindenkit lefutó, egyébként pont Törökországban focizó Varga Kevinnek is. A 2-0-ás győzelem az MLSZ szóvivője szerint nemcsak azért nagy lépés, mert ennek hatására sok gyerek kezd majd el futballozni.
Sipos Jenő: „Azért is volt fontos, hogy a csapat megnyerte a Nemzetek Ligája csoportkört, mert egy magasabb besorolásba került, magasabb kalapba került és ez a későbbi világversenyek szempontjából jelenthet kedvezőbb pozíciókat.”

A törökök felett aratott győzelmet a külügyminiszter is ünnepelte - közösségi oldalán azt írta, "a puffogók, a károgók, az örökös elégedetlenkedők, a futballt állandóan temetők, a bukott sportközgazdászok, a “minek kellenek stadionok?” jöjjenek elő", mondják el, az miért nem jó. Szijjártó Péterrel több kommentelő együtt örült, "nagyszerű, hihetetlen, jó magyarnak lenni"-írta egyikük. De más szerint először kórházak kellenének, nem stadionok. Hiába kérdeztük, csütörtökön nem kaptunk választ arra a Külügyminisztériumtól, mi köze a stadionépítéseknek a válogatott sikeréhez.
Fekete-Győr András szerint az elmúlt 10 évben 250-1000 milliárd forint közötti összeget költött futballra a kormány - szerinte ehelyett az iskolákat, kórházakat és egészségügyet kellett volna rend betenni.

#Híradó#Sport#magyar válogatott#torok#magyar#Nemzetek Ligája

Címlapról ajánljuk