KERESÉS search-close

"Veress Krisztina" szerzővel ellátott tartalmak

Veress Krisztina

Veress Krisztina által létrehozott tartalmak (100):

Újabb forrásokat kaphat a Magyarságkutató Intézet

Újabb forrásokat kaphat a Magyarságkutató Intézet, melynek kutatói akár bruttó 650 ezer forintos díjat is kaphatnak - a HVG.hu hívta fel a figyelmet arra, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma az előterjesztésében az eddigi 800 millió mellé újabb 341 millió forintot kérne a működéshez. A Magyarságkutató Intézetet idén hozta létre a kormány. Viszont már eddig is működött magyar őstörténetet vizsgáló kutatócsoport, az Akadémián belül.

Szivárványos matricák 200 helyen

Nyitva mindenki előtt azaz Open for all - ilyen matricákat ragasztanak mostantól a budapesti szórakozóhelyekre és szállodákra. Persze csak azokra, ahol vállalják, hogy nemtől, bőrszíntől és szexuális irányultságtól függetlenül bárkit szeretettel látnak. A szivárványos matricák kitalálói szerint ezzel nem csak a vendégeket segítik, hanem a vendéglátósok is jól járnak, akár anyagilag is.

 

Kivizsgálják, juthatott-e mérgező anyag a ferencvárosi társasházba

Kivizsgálják, hogy jutott-e mérgező anyag a ferencvárosi társasházba - ezt ígérte a kerület alpolgármestere az épületben, ahol évtizedek óta galvanizáló üzem működött a pincében. Kedden mutattuk be azt az önkormányzati bérházat, ahonnan csak 8 évvel az üzem bezárása után vitték el a vegyi anyagokat, amik között rákkeltők is voltak.

Súlyos mérgek voltak egy ferencvárosi társasház pincéjében

Kénsavat és rákkeltő galvániszapot is tároltak egy ferencvárosi társasház pincéjében - egy régi üzemből származott a hulladék, melyet tulajdonosa nem takarított el. Helyette az önkormányzat vitette el a vegyi anyagokat 8 évvel az üzem bezárása után. Több, mint 11 millió forintért. Baranyi Krisztina képviselő az ügyben feljelentést tesz veszélyeztetés és hűtlen kezelés miatt.

 

A szerelem miatt költöztek Madridba

Egyetlen szót sem tudott spanyolul, mégis nekivágott az útnak - Gábor 12 évvel ezelőtt költözött Madridba, aminek elmondása szerint 3 oka volt: a szerelem, a zene és a foci. Az Isten veled Magyarország rövid szünet után újra jelentkezik hétfő esténként. A hegesztőként dolgozó Gábor története mellett két másik vadonatúj történettel.

Már az új helyen koszorúzták meg Nagy Imre szobrát

Már az új helyen, a Margit-hídnál koszorúzták meg Nagy Imre mártír miniszterelnök szobrát. Halálának 62. és újratemetésének 30. évfordulóján országszerte voltak megemlékezések. Az emlékezők szerint 1989 június 16-án győzött a forradalom. A 30 éve szabadon elnevezésű rendezvénysorozat részeként adásunk idején ingyenes koncert kezdődik a budapesti Hősök terén.

Százezres tömeg várta a pápát Csíksomlyón

A csíksomlyói zarándoklat Erdély öröksége, a párbeszéd, az egység és a testvériség jele - erről beszélt Ferenc pápa Csíksomlyón. A katolikus egyházfő százezres tömeg előtt tartott szentmisét a Mária zarándokhelyen. Szentbeszédét olaszul mondta el, azt először románra, majd magyarra fordították. A misén ott volt Áder János államfő is. Az RTL Híradó riportere Veress Kriszta a helyszínről tudósított.

 Pápalátogatás: az RTL riportere a pápai gépen adta át az ajándékokat

Átadta a Fókusz riportere Ferenc pápának az RTL ajándékát: a magyar fociválogatott által dedikált mezt és egy rajzot, amit Nógrád megyei, nehéz körülmények között élő gyerekek készítettek. Az ajándékozás a pápai gépen történt úton Bukarest felé. A katolikus egyházfő megkezdte háromnapos romániai látogatását. Szombaton utazik Csíksomlyóra, ahol misét pontifikál.

Nem tűntek el nyomtalanul a Julianus barát által megtalált magyarok!

Mégsem tűnhettek el nyomtalanul a Julianus barát által megtalált magyarok - Eddig úgy tudtuk, hiába találta meg a 13-dik században a szerzetes Magna Hungariát, később nyomtalanul eltűntek. Ám az Akadémia kutatói most megtalálták a magyarul beszélő közösség genetikai nyomát. Azt a sajátos genetikai összetevőt, mely legnagyobb arányban a Kárpát-medencében a székelyeknél fordul elő.

Kamupártok: kihasznált jelöltek, köddé vált közpénzek

Gulyás Márton politikai aktivistának tartja magát, az utóbbi években számos megosztó ügy főszereplője volt. Még a tavaly tavaszi országgyűlési választások előtt kezdett az úgynevezett kamupártokról forgatni. Ezek a választások közeledtével aktivizálódnak, felveszik az állami támogatást, szavazatot alig kapnak, majd felszívódnak. A Házon kívül riportjában megmutatjuk, hogy kik, és hogyan működtették kamu pártjaikat, és mi lett a közpénzzel!

Gulácsi lett a legjobb játékos

Gulácsi Péter lett a német labdarúgó-bajnokság legjobb játékosa a Kicker magazin rangsorában. A legrangosabb német sportlapnál utoljára 2007-ben végzett kapus az élen - ő később világbajnok lett. A magyar válogatott kapusa összesen 33-szor lépett pályára a szezonban csapatával, az RB Leipziggel. Ebből 16-szor nem kapott gólt.

Az ombudsman és óriáscégek vezetői is kiálltak a megkülönböztetés ellen

Senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés a nemi identitása, vagy szexuális irányultsága miatt - ezt írta az alapvető jogok biztosa közleményében a Homofóbia és Transzfóbia Elleni Világnap alkalmából. Nemcsak az ombudsman, hanem óriáscégek vezetői, valamint az Európai Parlament is kiállt a megkülönböztetés ellen. Két nappal ezelőtt Kövér László az országgyűlés elnöke arról beszélt, egy normális homoszexuális nem tartja egyenrangúnak magát a többséggel és pedofilokhoz hasonlította az egynemű, örökbefogadásra vágyó pártokat.

 

Patkánytanya miatt kellett falat bontani egy zuglói óvodában

Patkánytanya miatt kellett falat bontani egy zuglói óvodában, így egy csoportnak otthon is kellett maradnia - erről az Index adott először hírt. Az ügyből politikai vita robbant ki a kerületben: Zugló párbeszédes polgármestere, Karácsony Gergely szerint a cég nem tudja rendesen ellátni a feladatát. A Fidesz szerint viszont rendben halad az irtás.
A XXI. század korábban már foglalkozott a "patkány kérdéssel", itt megnézheti a riportot.

 

Több, mint 11 millió gyűlt össze a 9 gyermekes családnak

Több, mint 11 millió forint gyűlt össze a kilakoltatás előtt álló 9 gyermekes családnak - az asszonynak, akinek sorsát a Házon kívül mutatta be, Szalai Kriszta színésznő kezdeményezett gyűjtést. Nem is remélte, hogy ennyien segítenek - azt sem, hogy a csütörtökön kiírt kezdeményezése után ma már házvásárláson gondolkozhat az eddig reménytelen helyzetben levő család.

Segítséget kért, jótanácsokat kapott a kilakoltatott család a miniszterelnöktől

Részletes jogi tanácsokat adott, és kitartást kívánt a Miniszterelnöki Kabinetiroda a kilencgyermekes, kilakoltatás előtt álló asszonynak, aki Orbán Viktortól kért segítséget. A családanya, akit a Házon kívül című műsorban mutattunk be, elkeseredésében írt a miniszterelnöknek levelet. Ellenzéki képviselők szerint lakhatási válság van, ezért rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeztek - a kormánypártok szerint a kezdeményezés kampánylufi.

30 éve bukott meg végleg Kádár

30 évvel ezelőtt ezen a napon állították fel elnöki posztjából Kádár Jánost - az akkor egyedüli párt, az MSZMP Központi Bizottsága nyugdíjazó levelet írtak az akkor már beteg pártelnöknek. Ezzel véget ért a nevével jelzett, 1956 óta tartó korszak. 30 éve volt a rendszerváltás - sorozatunkban az MSZMP KB 1989. május 8-i ülését és az ahhoz vezető utat mutatjuk be.

Három öregdiák is együtt ballagott a székesfehérvári végzősökkel

A 75. érettségi- és osztálytalálkozójuk után 3 öregdiák is együtt ballagott a székesfehérvári végzősökkel - az egykori Magyar királyi Ybl Miklós Gimnázium tanulói 1940-ben, negyedik osztályban fogadták meg, hogy rendszeresen találkoznak majd. Ezt nem is szegték meg - ebben sem háború, sem forradalom nem akadályozta meg őket.

A Szinetár család titkai

Évtizedek óta ismerjük őket. Évtizedek óta felismerjük őket. Évtizedek óta látjuk őket gyermekként, felnőttként, rendezőként, énekesként, színészként, közönségkedvencként és irigyek céltáblájaként – a Szinetárék, a XXI. században.

 

Ungár Péter: meleg vagyok

Elmondta, hogy meleg - az LMP-s Ungár Péter a 24.hu kérdésére adott egyértelmű választ, miután a Magyar Hangnak egy interjúban a homoszexualitásról beszélgetve azt mondta, személyes érintettsége van az üggyel kapcsolatban. Magyarországon eddig két politikus vállalta nyíltan másságát. Külföldön olyan is akadt, aki a parlamentben kérte meg kedvese kezét, azután, hogy országában engedélyezték a melegházasságot.

 

Szakadt volt a gumija a diákokat szállító busznak

Szakadt volt a gumija a busznak, amelyikkel diákokat utaztattak úszásoktatásra - a halásztelki gyerekek le is fotózták, majd ezután az egyik szülő feljelentést tett. Az általunk megkérdezett szakértő szerint rendkívül balesetveszélyes ilyen állapotú gumikkal utasokat szállítani.

Az ország minden részén teltház van a szállodákban

Bár a tavalyihoz képest 5-10 százalékkal emelkedtek a szobaárak, mégis teltház van a szállodákban az ország minden részén. A legtöbben 4 napot foglaltak, így a teljes hosszú hétvégét szállodákban, vagy panziókban töltik a vendégek. A drágulást elsősorban a munkabérek emelkedése okozta - a nemcsak a hotelekben, hanem a vendéglátóhelyeken is.

Nem értettek a vendéglátáshoz, mégis éttermeket visznek Vietnámban

Emi és Ha története Budapestről Hoi An-ig. Emi és párja hat éve döntöttek úgy, hogy együtt élnek majd Közép-Vietnamban. Ám sem a korábban Ázsiában élő Emi, sem a Magyarországon, diplomataszülők gyermekeként felnőtt Ha nem gondolta még akkor, milyen nehézségekkel kell majd megküzdeniük itt Dél-Kelet Ázsiában.

Magyarok, akik Ázsiában leltek otthonra

Hipermodern óriásvárosok és falvak a dzsungel mellett. Különleges ételek és varázslatos helyszínek. Sok magyar költözött oda, és állítják, tényleg annyira más a világ, hogy szinte mindent újra kellett tanulniuk, még az egyszerűnek tűnő hétköznapokban is.

Nem mernek segítséget kérni a bántalmazott családtagok

Rendkívül gyakori, hogy a bántalmazott családtagok nem mernek segítséget kérni még akkor sem, ha a gyerekeik, vagy saját életük kerül veszélybe - ezt mondta a nőket érő erőszak ellen küzdő szervezet jogvédője. Tegnap számoltunk be arról, hogy az Ötvöskónyiban bántalmazott csecsemőt is csak két nap múlva, a családsegítő nyomására vitték orvoshoz, pedig szilánkosra tört a karja és fejsérülése is volt.

Üvegszilánkok Budapest belvárosában

Üvegszilánkok borítják Budapesten a belváros utcáit a hétvégi bulik után. Egyrészt ez veszélyes a kisgyerekekre, másrészt pedig a kutyatartók azt mondják: kedvenceiknek is gyakran sérüléseket okoz a sok üvegszilánk. Az RTL Híradó a bulinegyed utcáin járva azt tapasztalta, a turisták által gyakran látogatott részeken rend van - annál távolabb azonban, mintha nem is járnának takarítók.

Veres András püspök beszélt a molesztáló papokról

A püspöki kar elnöke nem tudja, hány eljárás indult gyermekeket molesztáló papok ellen Magyarországon. Veres András a Népszavának beszélt arról, hogy senki nem kérte tőlük, hogy számolják össze az eseteket, de szerinte ez nem is lenne szükséges. Azt állította, ő évek alatt tizenegynéhány esetről tud. Veres András szerint ahol sok molesztálás történt, azok liberálisabb országok. A püspököt korábban ebben a témában hiába kereste az RTL Házon kívül című műsora.

Két kislányát egyedül neveli a messzi Thaiföldön, és boldog!

Gábor mindenképpen el akart szakadni a nyugati civilizációtól. Fotósként, környezetvédelmi programok munkatársaként bejárta Délkelet-Ázsiát, míg végül Thaiföldön a szerelem maradásra bírta. Feleségével ugyan azóta elváltak, két kislányát most ő neveli, de maradt a távoli országban.

Az egyszeri látogatásból 10 év lett

Saját kezűleg felépített házzal, barátokkal, megtalált békével a buddhista templomban, mindezt ráadásul paradicsomi környezetben. Az Isten veled, Magyarország korábbi adásában megismerhették Gábor történetét, aki Thaiföldön telepedett le, majd idegenvezetőként, tanárként és környezetvédelmi szakemberként is megállta a helyét. Ám van, ami neki sem sikerült - a vegyes házasság és a nagy korkülönbség buktatóival folytatódik ma este a történet.

Aggódnak, hogy kihal a kuvasz!

Kihalás fenyegeti a kuvaszt. Nagyon kevés születik az ősi magyar kutyafajtából, jelenleg mindössze 1800 regisztrált kuvasz van az országban. Gondot jelent az is, hogy egyre kevesebben tartják őrző-védő ebként. Nemcsak kuvaszból, más magyar kutyafajtából is egyre kevesebb van.

Eltemették Baló Györgyöt

A legendás televízióstól, kollégánktól egykori tanítványai, barátai, munkatársai vettek ma búcsút a Farkasréti temetőben. Sokoldalúságát, megkérdőjelezhetetlen tudását, felkészültségét és humorát emlegették a legtöbben és azt, hogy pótolhatatlan űrt hagyott a magyar televíziózásban. Baló György 71 éves volt.

Kevesebb felelősség, kevesebb teher - Péter megkapta Angliában, amire vágyott?

Szalai Péter 18 évig tanított iskolában, az utóbbi 3 év azonban annyira nehéz volt, hogy amikor bement egy nagyáruházba vágyakozva nézett az árufeltöltőkre. A férfi családjával együtt nyakába vette Angliát, és azt mondja, most sokkal nyugodtabb az élete.  Vajon sikerült Péternek megbirkózni az angol nyelvvel? Hogyan boldogulnak Szalaiék a ködös Nagy-Britanniában?

Elismert tanárból rakodómunkás

Az év legjobb magyartanárának választották 2018-ban a tatabányai szakiskolákban, most dobozokat pakol Angliában - Az Isten veled, Magyarország stábja visszatért a 3 tagú Szalai családhoz, akik nyár végén kezdtek új életet Londontól 60 km-re. Readingben szinte minden úgy alakult, ahogy eltervezték - ám csak szinte. Volt, amivel a pedagógusházaspár nem számolt előre.

Gábornak elege lett a nyugati világból, de aztán a keletiben is csalódnia kellett

Gábor az ELTÉ-n biológiát tanult, majd újságírónak állt. Aztán kutatott. Majd elment kalandozni és fotózni Ausztráliába. Itthon megnősült. Magazinoknak dolgozott, fotózott, írt, forgatott. Majd elvált. És 2002-ben elege lett Európából. Olyan közösségre éhezett, ahol az emberek még őszinték. Dél-Kelet Ázsiában találta meg mindezt. Aztán Thaiföldről is kiderült, hogy csak elsőre tűnik földi Paradicsomnak.

Magyarok a dzsungel szélén

Első látásra megvalósult álomnak tűnt - ezt mondja Teveli Gábor, aki 10 évvel ezelőtt vándorolt ki Thaiföldre. Aztán kiderült, az egzotikus országban még egzotikusabbak a szokások - amikhez viszont nem könnyű hozzászokni. Az Isten veled, Magyarország ma esti adásához Dél-kelet Ázsiába utazott el a műsor stábja, hogy megmutassák, mi tart ott, a dzsungel szélén is magyarokat.

Sosem látott felvételek falusi sportpályák és brigád-színjátszókörök világáról

Két évvel ezelőtt néhány kincset érő amatőr felvételt kaptunk a hetvenes-nyolcvanas évek nagyközségi életéről. Vegyesboltostul, disznóólastól, gyárastól. És belefeledkeztünk. Majd megdöbbentünk: olyan kísérlet folyt ezeken a településeken, melynek mára nyoma sem maradt. Csak évtizedek óta tartó agónia. Az ÁFÉSZ-boltok, falusi sportpályák és brigád-színjátszókörök világáról kaptunk sosem látott felvételeket.

Tényleg vonzóbb az angliai dobozolás, mint a hazai magyartanítás?

Szalai Péter 18 év magyartanítás után nemcsak az iskolát, hanem Tatabányát is elhagyta. Fiával együtt indultak útnak az angliai Readingbe, ahová már pár héttel korábban kiköltözött a felesége. Angliában Péter nyelvtudás híján fizikai munkára jelentkezett. De mennyire lesz ez kielégítő a férfi számára, és hogyan veszi a család az első akadályokat?

Mire mennek nyelvtudás nélkül Angliában?

Mit ér a diploma nyelvtudás nélkül Angliában? No és mihez kezd két magyar tanár, ha itthon már kiégtek, kinn viszont egyikük csak fizikai munkában reménykedhet? Erre volt kíváncsi az Isten veled, Magyarország stábja, amikor hónapokon át követték a tatabányai családot.

Andor Tamás legendás filmeket készített, pedig nem is akart operatőr lenni

Legendás filmeket készített, pedig nem is akart kamera mögé állni. Egy operatőr, aki festő, szobrász, költő és színész is lehetne, de mivel elégedne meg Andor Tamás?

Az asszony, aki még nagyvárosban sem lakott korábban, Saigonban kezdett új életet

Koponyadaganat és anyagi csőd miatt indult útnak. Marianna sikeres üzletasszonyból átvert befektető lett. Majdnem feladta, de mégis újrakezdte, és erősebb, mint valaha. Mariannának Vietnám megmutatta, minden lehetséges. És ezen a mindenen is bármikor lehet változtatni.

Hogyan boldogul egy magyar lány bártulajdonosként Laoszban?

A siófoki lány, Erzsi útja hosszú volt Laoszig, ahol a város egyik legjobb bárját viszi és a közösség csak Lisaként ismeri. Luang Prabangig, ahol semmi sem olyan, mint otthon. Ahol még mindig aknákat rejt a közeli dzsungel, ahol egymás érik a robogók és bárhol, bármikor felbukkanhatnak békésen sétálgató buddhista szerzetesek. Lisának azonban nemcsak a magyarországitól eltérő "furcsaságokkal" kellett megküzdenie új otthonában, hanem egy komoly betegséggel is.

Az RTL Híradónak mesélt először betegségéről Grecsó Krisztián

Fél él évre eltűnt a nyilvánosság elől Grecsó Krisztián - ennyi idő telt el a betegsége felfedezése és a kezelések vége között. Az író az RTL Híradónak mesélt először kamera előtt a szenvedésről, az élet szeretetéről, és arról, miért baj, ha a betegeket hibáztatják állapotukért. Stábunk épp abban a pillanatban érkezett, amikor egy rég várt telefonhívást kapott.
Az íróval készült interjút ide kattintva nézheti meg hosszabban.

Kultúr: ilyen volt a pezsgő vidéki élet egykori központja

Messze volt a főváros, de az igények nem különböztek. Se a pártvezetésé, se a fiataloké. A kultúrházakban megfért együtt a barkácsszakkör és a heavy metal is!

Hollik István szerint Soros György áll a tüntetések mögött

A kormányszóvivő úgy reagált a tüntetésekre, látható, hogy megkezdődött az európai parlamenti választás kampánya. Hollik István szerint a háttérben most is Soros György áll.

A következő napokban akár mínusz 10 foknál is hidegebb lehet

Vége a januári tavasznak. Ismét várható havazás és a következő napokban akár mínusz 10 foknál is hidegebb lehet éjszakánként. A hirtelen jött hidegfront sokaknál fejfájást okozhat, de akár veszélyesebb is lehet. Fontos, hogy a füleket és a végtagokat védjük a hidegtől valamint inni is többet kell a hidegben. De semmiképpen sem alkoholt.
Leadkép: Thom Holmes, Unsplash

Péterfy Gergely: „Egyszerre nyomasztó és inspiráló”

Egyszerre tartja nyomasztónak és inspirálónak, ami körülöttünk történik a József Attila-díjas Péterfy Gergely író. Az RTL híradónak arról is beszélt, ha komor a politikai hangulat belekezd egy új regénybe. Folytatjuk sorozatunkat, amelyben népszerű magyar írók beszélnek a most zárult évről.

Konrád György író: „Jó vágyak nélkül élni”

Új sorozatot indít az RTL Híradó - írókat, költőket kérdeztünk arról, hogyan telt az évük, mit láttak legfontosabbnak a közéletben, és hogy milyen terveik vannak. Elsőként a Kossuth díjas, nemzetközileg is elismert Konrád Györgyöt láthatják, aki azt mondta bár csak távolról, de figyeli a mostani politikai megmozdulásokat.
Hogy még miről beszélgettek kolléganőnkkel, ide kattintva megtudhatja.

 

Van, aki az utolsó pillanatra hagyta a karácsonyfa-vásárlást

Az árusok még december 24-én is kint voltak a piacokon, hogy eladják a maradék fenyőfát. A vásárlók körében idén is a nordmann volt a sláger. Stábunk tapasztalata szerint a bevásárlóközpontokba már csak az apróságokért szaladtak el az emberek. Idén egyébként többet költöttünk karácsonyra, mint tavaly. Összesen több mint 100 milliárd forintot.

 

Törzsutasukra emlékeznek a 74-es troli sofőrjei

Törzsutasukra emlékeznek a budapesti 74-es troli sofőrjei. Az egyik végállomáson levelet helyeztek el, és mécseseket gyújtanak a nemrég elhunyt Eta néni tiszteletére. A trolivezetők azt mondják, hiányzik nekik a nosztalgiázás, hiszen éveken át volt, hogy a néni két-három kört is megtett velük és kérdezett, beszélgetett.

Lezárhatják Budapest nagy aluljáróit éjszakára

Lezárhatják Budapest nagy aluljáróit éjszakára- a HVg.hu adott hírt az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kidolgozott előterjesztésről. Az ötlet - elmondása szerint - Tarlós Istváné, aki az aluljárók állagát védené ezzel. A Párbeszéd képviselője szerint azonban ezzel is a hajléktalanokat akarják kiszorítani, miközben lakhatásukat továbbra sem oldják meg. A kormány szerint még nem született döntés.

Magyar győzelem a tízszeres ironman-versenyen

Szőnyi Ferenc 222 órán át úszott, biciklizett és futott New Orleans-ban. És ha mindez nem lenne elég nehéz, még az időjárás is nehezítette a célba jutást, komoly sérülései lettek. A magyar versenyző korábban legyőzte már a svájci hegyeket és a Himaláját is.

Az autóstopposok kalandjai a XXI. században

Szabadságvágy és foltos farmerek az út szélén. Se a hivatali packázás, se a rendőri zaklatás nem állította meg őket – utazás a vasfüggöny mögött, azaz az autóstop legendája a XXI. században.

Átalakulhat Budapest közlekedése

Teljesen átalakulhat Budapest közlekedése, ha megvalósítja a kormány a terveit. Egy határozatból derült ki, hogy valóra válhat a HÉV-ek összekötése, és az elővárosi közlekedés közvetlenül csatlakozhat majd a metrókhoz, sőt alagúttal kötnék össze a Déli és Nyugati pályaudvart is. A kormány szerint ezzel megkezdik a főpolgármester javaslatainak teljesítését. Az MSZP szerint viszont még csak sejteni sem lehet, mikor lesz mindebből valóság.

Eddig sosem látott Vajda Lajos kép került elő

Senki sem tudott róla, pedig egy vagyont ér - egy sosem látott Vajda Lajos kép került elő egy festmény háta mögül. A szentendrei Ferenczy Múzeumban a művész képeinek eddigi legnagyobb bemutatójára készülnek, ehhez magángyűjtőktől is kaptak kölcsön grafikákat. Amikor újrakeretezték volna az egyiket, akkor bukkant elő az alkotás. A képet még a kiállítás megnyitása előtt megmutatták az RTL Híradónak.

Egy éves lett a Fővárosi Állatkert kiselefántja

Tortával lepték meg a kis ormányost. A krém réti szénából, a tortalap zabból és korpából állt. Alig pár pillanatba került, hogy leborítsa az egészet, de a látogatók ezt is örömujjongással fogadták.
Arunról még több felvételt ide kattintva láthat.

„Ez így nem tisztességes”

Nem lehet tisztességes tárgyalást folytatni úgy, ha a hajléktalanok nem tudnak kommunikálni a kirendelt védőikkel - ezt mondta egyikük ügyvédje. Védencét a fővárosban csak videón kapcsolták be a tárgyalóterembe. Pénteken azonban két vidéki bíróság is úgy döntött, jelen lehetnek a hajléktalanok a saját tárgyalásukon.

Fekália a Párbeszéd ablakán

Betörték és fekáliával is összekenték a párbeszéd budapesti irodájának ablakát. A párt Európai Parlamenti képviselője szerint mindez a kormány gyűlöletkeltő propagandájának eredménye, mely egyre durvább hangnemet üt meg. Jávor Benedek azt mondta, eddig csak hazaárulózó cetliket kapott, a fizikai erőszakot azonban már nem tűrhetik tovább. 

Gyűlölik és dicsőítik Erdogant

Diktatórikus és elnyom bárkit, aki bírálni meri - ezt mondják a török elnök ellenfelei. Hívei szerint megvédi országát a külföldi befolyásolástól és visszahozza a nagyhatalmi múlt dicsőségét. Amióta az Egyesült Államok büntetőintézkedéseket vezetett be Törökország ellen, az ország gazdasága gyengélkedik, így az elnök számára fontos a nyugati segítség. Ám nem fogadják mindenhol szívesen.

Kizárták Volner Jánost

Hiába kérik, nem mond le mandátumáról Volner János - ezt mondta az RTL Híradónak a Jobbik alelnöke azután, hogy kizárták a párt frakciójából. Arról is beszélt, nem tud azonosulni azzal, hogy szerinte a párt közeledik az LMP-hez. Ez utóbbit a párt szóvivője tagadta.

Bámulatos: a bombázást is túlélte a krónika

Bombázás, tűzvihar, rejtegetés - filmbe illő viszontagságok után kerülhetett vissza Székelyföldre az egyik első magyar nyelven kiadott krónikánk. A háború végén nyugatra menekítették volna a sepsiszentgyörgyi múzeum páratlan kincseit, ám egy bombatámadáskor kigyulladt az egész szerelvény. Egy vasutasnak köszönhető, hogy a Székely-krónika megmenekült.

Össztűz a Sargentini-jelentésre

A kormány új tájékoztatási kampánya mellett már Nagykőrös önkormányzata is határozatban ítélte el a Sargentini-jelentést. Véleményük szerint a "kommunista hangvételű aljamunka" a holland képviselő által összeállított jelentés. Ugyanakkor az Európai Parlament elnöke is felemelte a hangját - ám ő a Sargentinit és az MSZP-s EP-képviselőt, Ujhelyi Istvánt ért támadásokat ítélte el.

Leprásokhoz hasonlították a melegeket

Ahogy a leprásokat, úgy a melegeket is meg lehet ölelni és be is lehet őket fogadni a közösségbe - ezt írta egy keresztény portál.  A Népszava hívta fel a figyelmet arra, hogy a cikknek helyt adó oldal idén 27 millió forintos támogatást kapott az üldözött keresztények megsegítésért felelős államtitkárságtól. A melegek jogaiért küzdő LMBT szövetség szerint különösen problémás, ha az állam olyan oldalt támogat, mely szerint a homoszexualitás betegség.

Gyakrabban kellene ellenőrizni az önkormányzati bérlakásokat

Gyakrabban kellene ellenőrizni az önkormányzati bérlakásokat, hogy ne legyen köztük lakatlan - ezt mondta Kispest önkormányzati képviselője, miután kedden a Házon kívül bemutatta, igenis vannak olyan ingatlanok, melyeknek csak papíron van bérlője.

Teleki Pál – az egyik legellentmondásosabb magyar miniszterelnök

Képzeljenek el egy miniszterelnököt, aki hisz a magyarok kivételességében. Hisz abban, hogy van sajátos és egységes magyar gondolkodásmód. Hisz Magyarország feltámadásában. Hiszi azt, hogy ennek érdekében lavírozhat kelet és nyugat között. Büntetlenül.

Egy kidőlt fa miatt késtek órákat a vonatok

Több, mint három órát is késtek a vonatok vasárnap éjszaka - Üllő és Vecsés térségében ugyanis egy szélviharban kidőlt fa először az ELMŰ nagyfeszültségű vezetékét szakította le, az pedig a MÁV felsővezetékét. Így volt, aki 5 órát vesztegelt egy állomáson, miközben hiába várták a pótlóbuszokat.

Felmondott a tanárok negyede egy budapesti gimnáziumban

Az Eduline adott hírt arról, hogy a Budai Nagy Antal Gimnáziumban 12 tanár mondott fel nyáron - köztük osztályfőnökök is -, mert nehezen tudtak együtt dolgozni az igazgatóval. Az iskola vezetőjét 3 éve úgy nevezték ki, hogy megválasztását szinte a teljes nevelőtestület és a szülői választmány elutasította.

Roma származása miatt nem bérelhetett lakást?

Cigány származása miatt nem vehetett bérbe egy lakást Piliscsabán, ezt állítja egy férfi. Az ingatlanközvetítőtől sms-t is kapott, mely szerint a társasház szabályzata tiltja, hogy romáknak adjanak bérbe lakást. Ezt azonban a közös képviselő tagadja.

Közös ellenzéki tüntetés lesz

A jogállamért és az európai értékekért közös tüntetésre hív a hétvégén három ellenzéki párt is. Az MSZP, a Párbeszéd és a DK vasárnap a Bem téren tartja a demonstrációt. A Fidesz frakcióvezetője szerint tüntetni mindenkinek lehet, ez is bizonyítéka annak, hogy nem igazak a Sargentini-jelentés állításai.

Filmmaraton sztárokkal


szerző:
2018.09.05. 18:52
Filmmaraton sztárokkal

Világsztárral és az Oscar-díjas Mephisto vetítésével elkezdődött a klasszikus filmmaraton - díszvendég a film főszereplője, Klaus Maria Brandauer volt. Az osztrák színész újra úgy ölelkezett Szabó Istvánnal a színpadon, ahogy 36 éve Los Angelesben az Oscar-díj átadásán. A hét végéig a világ filmjeinek legjavából láthatnak válogatást a nézők és egy újabb világsztár is érkezik hamarosan.

 

Amikor a metál istenei meghódították Magyarországot

Iron Maiden, Metallica és a legfélelmetesebb keményfiúk özönlötték el Magyarországot a nyolcvanas években – a metál tündöklése a XXI. században.

Ováció a Napszállta bemutatóján

Ovációval fogadta a közönség Velencében Nemes Jeles László új filmjét. A Napszállta teltházas bemutatója után a közönség felállva tapsolt. A film producere az RTL Híradónak adott interjúban azt mondta: egyértelmű sikerként értékelik a közönség eddigi reakcióját.

Újra felírták Simicska mondatát

Újra felkerült a Margit híd egyik pillérére Simicska Lajos elhíresült mondata. Ezúttal a látássérültek által használt Braille-írással. A Duna alacsony vízszintje miatt gyalog is megközelíthető a híd középső pillére, ahova nemrég rovásírással firkálták fel a minősítést. Azt gyorsan eltávolították, az újabb üzenetet egyelőre nem mosták le.

Sok olvasót veszítettek

Kevesebben veszik Mészáros Lőrinc lapjait - a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség legfrisebb adatai szerint szinte minden nyomtatott heti- és napilapnak csökkent az eladott példányszáma, ám a felcsúti vállalkozó tulajdonába tartozó újságok olvasóik majdnem ötödét veszítették el.

Ennivalót vittek a röszkei tranzitzónába Iványi Gáborék, de nem engedték be őket

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség lelkipásztora azoknak osztott volna kenyeret és halat, akiknek elsőre elutasították a menedékkérelmét, így nem biztosítottak nekik ellátást. Az ő ügyükben a Helsinki Bizottság fordult Strasbourghoz, ott pedig kötelezték Magyarországot arra, hogy gondoskodjon a menekültekről. Iványi Gábor szerint magyarként, Szent István ünnepén szégyen, hogy nem segít az állam a nélkülözőkön.

 

Éheztették a menekülteket

Kiéheztetheti a menekülteket a bevándorlási hivatal - a Helsinki Bizottság hívta fel a figyelmet arra, hogy csak a gyermekeknek és szoptatós anyáknak biztosítanak ellátást a tranzitzónákban azok közül, akiknek első fokon elutasították a menedékkérelmét. Így biztatják őket arra, hogy inkább távozzanak Szerbiába.

Ezért zárták le a Liszt Ferenc repülőteret

Le kellett zárni a Liszt Ferenc repülőteret szerda este, sőt az oda vezető utakat is, mert egy sugárzó anyagot tartalmazó csomagot találtak az egyik gépen.

 

Orbán Gáspár is fellépett Tusványoson

A miniszterelnök fia a Felház nevű vallási mozgalmával érkezett, és az isteni szeretetről, Jézusról tartott előadást. Orbán Gáspár interjút is adott az Indexnek, ebben édesapjáról is beszélt.

Halálos baleset élőben

A 19 éves sofőr három barátjával utazott, de vezetés közben a telefonnal foglalkozott és egy hídpatkának ütközött majd felborult. Két tinédzser utasa a helyszínen meghalt, ő sérülésekkel megúszta. A közösségi médiával foglalkozó szakember azt mondja: már vannak olyan programok, melyek korlátoznák a mobilhasználatot vezetés közben.

 

Tüntetők állták útját Orbán Viktornak Izraelben

A tiltakozók szerint nem lenne szabad olyan problémás politikusokat fogadni a holokauszt-múzeumban, mint amilyen a magyar miniszterelnök. A szervező, izraeli Amnesty International egyik vezetője azt mondja, a demonstráció saját miniszterelnöküknek is szólt, aki többször fogadott már kétes megítélésű politikusokat. Orbán Viktor sajtófőnöke viszont Soros fizetett provokátorairól írt az RTL Híradónak.

 

Állandó dugók Budapesten

Budapest áll - reggel, este, de még délben is állandósultak a dugók a fővárosban. A villamos- és útfelújítási munkálatok miatt több helyen is le vannak zárva vagy szűkítve a főútvonalak.

Alig látszott a piros jelzés

Hátizsákjánál fogva rántott vissza egy gyermeket egy járókelő az autó elől - nézőnk szerint nem ez volt az első eset, hogy majdnem baleset történt a nagykörúton zajló felújítás egyik lámpája miatt. Azt ugyanis a kordonok mögé rakták, így az autósok csak későn észlelik, ha pirosra vált.

 

Vízbe esett, meghalt a kisfiú

A kerti medencébe esett és meghalt egy másfél éves kisfiú. A mentők majd egy órán át küzdöttek a helyszínen az életéért, kórházba vitték, de megmenteni már nem tudták.

 

Magyar zöldségtől halhattak meg

Kilencen meghaltak, 47-en pedig megbetegedtek a Magyarországon gyártott zöldségektől - egy fagyasztott termékeket gyártó cég zöldségeiről, salátáiról derült ki, hogy lisztéria baktériummal fertőzöttek. Mivel eddig Nyugat-Európában szedte áldozatait a magyar termék, így az unió élelmiszerbiztonsági hivatala vizsgálódott, ők jutottak el a szennyezés forrásához, egy bajai céghez. A betegség hasmenéssel, hányással jár és az időseket, legyengülteket veszélyezteti. A cég termékeit a nagy áruházláncok visszavonták Magyarországon is, miután kiderült, hogy hazai boltokba is kerülhetett fertőzött áru.

IDE KATTINTVA MEGNÉZHETI AZ ÉRINTETT TERMÉKEKET!

Büntetőügy lett a járdafestésből

Bűncselekménnyel gyanúsítják a Magyar Kétfarkú Kutyapárt aktivistáit: a bűnük az volt, hogy lefestettek egy rossz állapotú járdaszakaszt Székesfehérváron. A rendőrség szerint ezzel pedig csaknem 400 ezer forintos kárt okoztak. Nem ez az első eljárás a járdafestési akcióik miatt, de az első, amikor büntetőügy lehet a színezésből. A párt elnöke csalódott: azt mondta ők minimum 15 milliós kárra gondoltak.

Kilépett a világhírű tudós

Az egyik legismertebb magyar kutató is kilépett a Professzorok Batthyány Köréből - erről az Index adott hírt. Freund Tamás agykutató azután hagyta el a jobboldalinak tartott tudósokat tömörítő szervezetet, hogy kiderült, a kormány szorosabb irányítás alá vonná a Tudományos Akadémiát.

Visszaszorítják a kamupártokat

Visszaszorítanák a kamupártokat, módosítanának az átjelentkezésen és a plakátolást is megváltoztatnák - fideszes képviselők javaslataival módosítanának a választási törvényen. A kormányszóvivő szerint azért, hogy a korábban felmerült problémákat orvosolják. A Dk alelnöke szerint viszont ezekkel még hátrányosabb helyzetbe kerülnének az ellenzéki pártok, például még plakátolni sem tudnának.

Orbán: előreengedtek


szerző:
2018.06.26. 18:31
Orbán: előreengedtek

Megkérdezte, előreengedték - ezzel magyarázta a parlamentben Orbán Viktor, hogy miért nem várta ki a sorát egy budapesti rendelőintézetben. A jobbik képviselője szerint, ha a miniszterelnök kivárta volna a sorát, akkor elgondolkodhatott volna, vajon hogyan kellene fejleszteni az egészségügyet.

 

Megosztó Jézus-szobor Dabason

Hatalmas szenzáció a Pest megyei Dabason. 12 méteres Jézus szobrot állítottak egy hipermarket mellé, a település legmagasabb pontjára. Talapzatát a turul és kelta kereszt is díszíti. A szobor épp ezért megosztja a látogatókat, de rengetegen nézik meg.

340 ezer magyar munkás ment el

Az unió statisztikai hivatalának adatai szerint ezzel már a munkaképes magyarok több, mint 5 százaléka hagyta el hazáját, míg 5 évvel ezelőtt még csak fele ennyien költöztek el.

Mindent megbánt a taxis támadója

Megbánta tettét - ezt mondta ma a bíróságon az a férfi, aki pénteken több, mint 20 szúrással megsebesített, majd kirabolt egy taxist Budapesten. Húszezer forintot zsákmányolt.

Unokájával ugrott vonat elé

Megrázó történet! Döbbenetes családi tragédia Heves megyében. Unokájával együtt vetette magát vonat elé egy asszony Hortnál. A 49 éves nagymama és a 4 éves kisfiú azonnal meghalt. Az asszony több mint két kilométert biciklizett a gyerekkel a sínekhez. A faluban azt beszélik, hogy az asszony és lánya nem volt jóban egymással, a család rossz anyagi körülmények között élt.

Ha bárki úgy érzi, segítségre lenne szüksége, ingyenesen hívhatja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített telefonszámokat: a 116-123-at, vagy a 06-80-820-111-et.

 

Golgota-per – vesztett az állam

„Jogállam van!” - így reagált Híradónknak Pákh Imre arra, hogy az állam veszített az úgynevezett Golgota-perben. A műgyűjtő-üzletember a tulajdonosa Munkácsy Mihály festményének, ám az állam pár éve védetté nyilvánította a képet, amikor nem tudtak megállapodni a vételárban. Most a bíróság hatályon kívül helyezte a védetté nyilvánító határozatot, így ha akarná, akár elvihetné az országból a festményt Pákh Imre. Neki azonban más terve van.

Cannes-i siker!


szerző:
2018.05.20. 18:27
Cannes-i siker!

Telefonon tudta meg a jó hírt, és a hangzavarból eleinte nem is értette, hogy mi történt - ezt mondta az Egy nap rendezője Híradónknak. Szilágyi Zsófia kapta a cannes-i fesztiválon a legjobb elsőfilmnek járó díjat a kritikusok nemzetközi szövetségétől.

Elfeledett brigádok és brigádnaplók

Egy eltűnt mozgalom nyomába eredtünk. Brigádok és a hozzá fűződő sok-sok emlék, amit megörökítettek a naplók. Koncertlátogatások és nemzeti ünnepek, ahogy akkoriban látták. Nagyító alatt több kilónyi emlék – ami sokaknak valamiért szomorú, de miért?

Nem akart üzengetni Lázár János

Választókerületére koncentrál Lázár János és nem a kormánynak üzenget - ezt válaszolta egyik munkatársa az RTL Híradónak. A Miniszterelnökség eddigi vezetője a választás után vonult háttérbe, korábban ő maga is nyilatkozott arról, hogy nem akar tovább miniszter lenni.

Lasszóval kell fogni az idénymunkásokat

Már alig akad valaki, hogy leszedje a földiepret - a Népszava írt először arról, hogy hiába ért be már a szabadtéri szamóca, a gazdák nem találnak munkásokat. Legtöbbjük ugyanis inkább külföldön vállal munkát, több, mint háromszoros bérért.

Nem mehetnek az alakuló ülésre

Még meg sem alakult az új Országgyűlés, máris kitiltottak pár újságírót a Parlamentből. A 444.hu, az Index és a HVG.hu egy-egy munkatársa azért nem lehet ott kedden az alakuló ülésen, mert a sajtóiroda szerint korábban megsértették a ház szabályait.

4200 év „táncolt” a színpadon

Rekordot döntöttek a szépkorúak Budapesten! Több, mint 4200 év táncolt egy színpadon, legalábbis így számolták össze az 58 táncoslábú életkorát a rekordkísérlet szervezői.

 

Megütötték a ligetvédőt

Úgy megütötte a biztonsági őr az egyik ligetvédő lányt, hogy az földre rogyott - ez látható a Mérce felvételén. Szerdán a faátültetések ellen tiltakozott a ligetvédők több csoportja, amikor dulakodás kezdődött. A lány azt mondta az RTL Híradónak, hogy enyhe agyrázkódást szenvedett. A rendőrség a Magyar Narancs szerint garázdaság és súlyos testi sértés gyanúja miatt indított nyomozást.

Szigetváron várják Alföldiéket

Mégis fellépnek Alföldiék Baranya megyében! - Csak épp nem Pécsen, hanem Szigetváron láthatja a közönség az Igenis, miniszterelnök úr című darabot. A hét elején mondta le a szervező Kodály Központ a szatirikus előadást, holott a jegyek 70%-a már elkelt.

Jamie Oliver Budapesten

Életében először járt Budapesten a meztelen szakács. Jamie Oliver showműsorának volt ez a címe, melyben azt mutatta meg, főzni nem olyan bonyolult. Azóta világhírű lett és még a brit iskolák menzáját is megváltoztatta.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való