Gazdaság

Közönség előtt vitatkozott össze Csányi Sándor a Mészáros Lőrinc-közeli bank vezetőjével

rtl.hurtl.hu

2022. július 29. 20:28

Az OTP vezére azt firtatta, hogy kik a valódi tulajdonosai a Magyar Bankholdingnak.

Miért jó egy bank, ha magyar címmel tartottak pódiumbeszélgetést Esztergomban az MCC Feszten, ahol egy színpadra ült Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója, Puskás András, a Magyar Bankholding vezérigazgató-helyettese és Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója – tudósított a hvg.hu.

A Magyar Bankholding a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MKB Bank, a Budapest Bank és a Takarékbank fúziójából jött létre. A cég leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettese Mészáros Lőrinc lánya, Mészáros Beatrix.

A beszélgetés egy pontján Puskás András azt mondta, számukra nagyon fontos a magyar kormány támogatása, „nagyon komolyan” csatlakoznak a kormányzati intézkedésekhez. Ekkor az OTP vezére kapott mikrofont, és kérdést szegezett a Mészáros-közeli bank menedzseréhez:

Meg tudja mondani, hogy a 30 százalékos magyar tulajdon mellett ki a többi tulajdonos a Bankholdingban? 

Mivel Puskás megkerülte a kérdést, és a sajtóban megjelent hírekre kezdett hivatkozni a tulajdonosi szerkezetről, Csányi közbevetette:

Ennyire transzparens a Magyar Bankholding és az MKB tulajdonosi szerkezete.

Ezután Csányi megemlítette azt is, hogy az OTP is kivette a részét a Mészáros-közeli MKB szanálásából, azaz pénzügyi kimentéséből, és reméli, hogy nem fog újra sor kerülni rá.

Nyitókép: Csányi Sándor – Fotó: Mónus Márton / MTI

#Gazdaság#otp#csányi sándor#bankholding#mészáros lőrinc

Címlapról ajánljuk