Gazdaság

Beperelték a Burger Kinget, mert a reklámokon nagyobb a hamburger, mint a valóságban

rtl.hurtl.hu

2022. április 5. 19:52

A floridai felperesek szerint ez aggasztó a mostani élelmiszerárak mellett.

Négy vásárló beperelte a Burger Kinget Floridában arra hivatkozva, hogy a Whopper 35 százalékkal nagyobbnak látszik az étteremlánc hirdetéseiben, mint amekkora a valóságban. A felperesek anyagi kártérítést követelnek mindenkinek, akit megtévesztettek a reklámok – tudósít a CBS News.

A kereset szerint a Burger King 2017 óta folytat megtévesztő kereskedelmi gyakorlatot. A felperesek azt állítják, hogy azóta a reklámfotókon nagyobb lett a Whopper, pedig a valóságban nem változtak az összetevői. Ez szerintük a cég más termékeit is érinti.

A keresetben kommenteket is idéznek, amelyek szerzői arra panaszkodnak, hogy az ételek nem úgy néznek ki, mint a hirdetésekben. Bár az élelmiszeriparban megszokott, hogy a reklámfotókon frissebbnek, étvágygerjesztőbbnek tűnnek a termékek, a felperesek szerint ez a gyakorlat különösen aggasztó a mostani helyzetben, amikor magas az infláció, és emelkednek az élelmiszerárak.

A Burger King szóvivője annyit reagált, hogy folyamatban lévő eljárásokat nem kommentálnak. A CBS News emlékeztet, hogy 2010-ben a brit reklámhatóság állíttatta le egy Burger King-reklám sugárzását arra hivatkozva, hogy megtéveszti a nézőket a reklámozott hamburger méretéről.

Nyitókép: Justin Sullivan/Getty Images

#Gazdaság#burger king#per#reklám

Címlapról ajánljuk