Gazdaság

Döntött a kormány: nem vizsgálhatja a DIGI felvásárlását a versenyhivatal

rtl.hurtl.hu

2021. december 23. 8:49

Nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítették, hogy Jászai Gellért cége, a 4iG felvásárolta az egyik legnagyobb hazai internet- és kábeltelevíziós szolgáltatót.

Nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette a kormány, hogy a Jászai Gellért, Mészáros Lőrinc volt üzlettársának nevével fémjelzett 4iG megszerezhesse a DIGI Távközlési Kft.-t – írta a Media1 a Magyar Közlöny alapján. A cikk szerint a Magyar Közlönyben december 21-én megjelent kormányrendelet alapján a felvásárlás hatósági engedélyek nélkül mehet végbe.

Az ügyletet nem vizsgálhatja a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), sőt a tranzakciót be sem kell jelenteni az illetékes nemzeti hatóságnak, és versenytárs sem támadhatja a tulajdonosváltást a versenyhatóságnál.

A DIGI Távközlési Kft. felvásárlását november 30-án véglegesítették a felek, a céget mintegy 232 milliárd forintért szerezheti meg azt a 4iG Nyrt.  A DIGI internetes és televíziós szolgáltatásokat nyújt hálózatán, valamint vezetékes- és mobiltelefon szolgáltatást is biztosít előfizetői számára.

A Jászai Gellért többségi tulajdonában lévő 4iG a hazai informatikai közbeszerzések egyik rendszeres győztese, ráadásul a közelmúltban nagy sebességgel kezdett terjeszkedni. Nemrég elérte, hogy az állami Antenna Hungária Zrt. a többségi tulajdonába kerüljön, továbbá a cég megszerezte a Telenor egykori montenegrói leányvállalatát is.

Nyitókép: A DIGI, multimédiás és telefonos szolgáltató üzlete a Páskomliget utca 8-ban, Újpalotán 2020. június 13-án. – Fotó: Róka László / MTVA

#Gazdaság#mészáros lőrinc#jászai gellért#4ig#gazdasági versenyhivatal

Címlapról ajánljuk