Fókusz

Ki temettetheti el a halottat? Nem csitul a vita a hozzátartozók között

Barva ÁdámBarva Ádám

2022. június 9. 19:05

A Híradóban néhány napja megszólaltak az autóbalesetben elhunyt Ferenc szülei, a Fókuszban élettársa és annak nagybátyja mondta el érveit. A lány ott ült az autóban, amikor egy ittas sofőr beléjük rohant. Adrienn most egyszerre két embert gyászol. Édesapja is meghalt a balesetben, hiába tett meg mindent, hogy elkerülje az ütközést az ittas kamionsofőr letarolta őket. Adrienn öt éve élt együtt párjával, akinek a temetéséről most nem tudnak megegyezni a férfi gyászoló szüleivel.

Elcsukló hangon, sírva idézte fel Diós Adrienn, hogy mi történt a végzetes délutánon, két héttel ezelőtt. A lányt annyira megviselték a történtek, hogy azt kérte: ne mutassuk az arcát.

Két olyan embert veszítettem el, akit nagyon szeretek. Nem tudom, hogy hogy fogom feldolgozni. Édesapám próbált mindent megtenni, teljesen lehúzódott a szalagkorláthoz. Egy ittas sofőr nekünk jött az autójával, és letarolta az autó egész bal oldalát. 

Családjával Pápára tartottak, amikor a Győr- Moson- Sopron megyei Szany közelében egy ittas sofőr kamionjával áttért a szemközti sávba. Nekiütközött egy piros Suzukinak, majd Adriennék autójának. Édesapja és párja a helyszínen meghaltak. 

Ki temettetheti el a halottat? Nem csitul a vita a hozzátartozók között

A lány könnyebben sérült, de még mindig nyakmerevítőt hord. Azért vállalta most az interjút, hogy reagáljon az állításokra, amiket néhai barátja, Ferenc családja mondom. Ők néhány napja nyilatkoztak az RTL Híradónak.

Ferenc édesanyja akkor azt mondta, hiába ment fia holttestéért a kórházba, barátnője családja már elvitte onnan, hogy elhamvasszák.

Adrienn nagybátyja, Levente azonban arról beszélt a Fókusznak, próbáltak, de nem tudtak megegyezni Ferenc családjával a temetés részleteiről. 

Adrienn és Ferenc 2016-ban ismerkedett meg egymással, 2017 májusában költöztek össze. Élettársi szerződést ugyan nem kötöttek, de Szil község jegyzője igazolást állított ki arról, hogy párkapcsolatban éltek. Adrienn szerint ennek birtokában ő intézheti a temetést.

A vita először azért pattant ki a két család között, mert Ferenc édesanyjáék koporsós, míg Adriennék hamvasztásos temetést szerettek volna. A lány végül beleegyezett a kérésbe, Ferenc családjának azonban van egy másik is, Győrben akarják eltemeteni a fiukat, amibe már a lány nem megy bele.

A fiú nagyszülei súlyos vádakkal illetik Adriennéket: szerintük ők az örökségre, azaz a nagymama korábban Ferenc nevére íratott lakására, pályáznak. Azt állítják, hiába voltak együtt a fiatalok több éve, a kapcsolat nem volt felhőtlen.

Adriennék a vádakat határozottan visszautasítják, sőt a család éppen az ellenkezőjét állítja. Azt mondják, az örökség egyáltalán nem érdekli őket, számukra csak az lenne a fontos, hogy mindkét elhunytat békében temethessék el.

A két család között nem látszik enyhülni az elmérgesedett viszony. Adriennék a temetés időpontját kitűzték és a helyszínt is kiválasztották. Ferenc édesanyja és nagyszülei viszont jogi lépéseket terveznek, és mindent megpróbálnak azért, hogy a fiú ott nyugodhasson, ahol ők szeretnék.

#Fókusz#baleset#Belföld#holttest#családi vita#temetés

Címlapról ajánljuk