Fókusz

Kulisszatitkok a Hungary's Got Talent első élő showjáról

Hubai AntalHubai Antal

2015. november 28. 19:00

Kilenc tonna vas, másfél tonna  alumínium, ezer négyzetméter fa, és kétszáz méter ledsor. Két és fél hónapig több mint harmincan dolgoztak az RTL Klub történetének leggigantikusabb díszletén a Hungary’s Got Talent élő showjaira. Megmutatjuk, hogyan készült el egy ilyen hatalmas díszlet, és felelevenítjük azt a tíz produkciót, akik ma este színpadra állnak.

Rajcsányi Balázs két és fél hónapja kezdte el megtervezni a Hungary’s Got Talent stúdiójának kinézetét. Csapatával ők készítették az elmúlt években a produkciók díszleteit és a videóanimációit is az RTL Klubon. A magyar Got Talent stúdiója egy kicsit hasonlít majd az amerikai és a brit változatra. A látványtervekből két hét alatt négy műszaki rajzoló alkotta meg a díszletet papíron, majd megkezdődött a gyártás. Miközben a műhelyben folyt a munka, az elkészült elemeket az RTL Klub 3-as stúdiójában elkezdték összeszerelni. A díszletet három hét alatt harminc teherautóval szállították a székházba.



Az élő showba harminc produkció jutott be. Három szombaton keresztül 10-10-10 produkció lép majd színpadra, és aki továbbjut, az már bent van a döntőben. Minden adásból három produkció jut el a döntőbe, kettő egyenes ágon az által, hogy a nézők kire adják le a legtöbb voksot, és a harmadik és a negyedik közül, akiknek a sorrendjét nem áruljuk el, de a zsűri fogja eldönteni, hogy a kettő közül melyiket szeretné továbbjuttatni. Így alakul majd ki a top 9, akik a döntőben versenyeznek majd a Hungary’s Got Talentnek a fődíjáért.  

Valószínűleg a showműsor női nézői sem felejtették el a popsirázó és elegánsan vetkőző Hot Men Dance fiúcsapatot, akik ma este sok szavazatot várnak a gyengébbik nemtől. A fiúk volt, hogy katonának, filmszereplőnek, rendőrnek, tűzoltónak, cowboynak öltöztek be egy-egy produkció kedvéért. Az első sorokban mindig sikítoznak a hölgyek, bárhol is léptek fel. A Got Talentbe most egy teljesen új produkcióval készültek, és azt üzenik a hölgyeknek, hogy még jobban le fognak vetkőzni.



 Az ország egyik legcukibb versmondó kislánya, Czuczor-Gidai Zsófi is feltűnik majd ma este  a színpadon. A hat éves kislány Varró Dániel egyik költeményével nyűgözte le a második adásban a zsűrit és a nézőket.



Csak egy rövid ideig hallottuk énekelni egy hete Doriane Niabe-t, aki a válogatón elvarázsolta a zsűrit. A lány anyukájával él Magyarországon, de Franciaországban sok időt szoktam tölteni ugyanis kint él kit kistestvére. A középiskolát idén befejező lány óvodapedagógus vagy gyerekpszichológus szeretne lenni, az éneklés neki csak hobbi, de örülne ha egyszer énekesnő válna belőle. Az utóbbi időben több amerikai filmben is feltűnt, így találkozott Jason Stathammel, Melissa McCarthnyval és 50 Centtel.



A Dirty Led Light Crew csapata most is teljes sötétségben adja majd elő produkcióját különleges ledcsíkokkal felszerelt ruhában.



Orbán Gábor triál produkcióját tátott szájjal nézte a zsűri. Az erdélyi srácról annyit elárulhatunk előzetesen, hogy alig mertünk a mai főpróbán a színpadra nézni. Életveszélyesnek tűnő mutatványát mi biztosan nem mernénk utánozni.
 
Ma este áll színpadra Badár Tamás, az Infusion trió, a Walkings, a Tűzmadarak, és ne feledkezzünk meg a New Dance World táncoscsapatról sem, akik egyszerre tizennyolcan ropják majd a színpadon.



Az első élő adás sztárfellépője Oláh Gergő lesz, aki az RTL Klub vadonatúj sorozatának, a Válótársaknak a főcímdalát adja majd elő, ráadásul a műsor készítői pedig ma este egy hatalmas bejelentést tesznek, szóval érdemes lesz végignézni az első élő showt.


#Fókusz#hungary's got talent#kulisszatitkok#horgas eszter#linczényi márkó#csuja imre#kovács patrícia#fókusz plusz#rtl

Címlapról ajánljuk