CinemaKlub

Star Wars rajongók! Jön az Obi-Wan Kenobi film!

rtl.hurtl.hu

2017. augusztus 18. 10:55

Hónapok óta terjengnek a pletykák, hogy a Disney ezt az aranytojást tojó tyúkot is előveszi, és készítenek egy önálló filmet a jediről. Most úgy tűnik, tényleg megcsinálják!

Szegény Ewan McGregor, hányszor kérdezgették már az újságírók és a rajongók az utóbbi években, az önálló Kenobi moziról. Persze, a lelkesedése sosem apadt, mindenkit biztosított róla: ő bizony bármikor újra magára kapná a köpenyt, csak adjanak neki egy forgatókönyvet és már suhan is!

„Nem tudom, hogy mennyire van jogom bármit is mondani a témában, de borzasztóan érdekelne a munka. Nagyon jó lenne! Talán még egy trilógia is lehetne!” – nyilatkozta nevetve McGregor.


Jó volt hallani, hogy még mindig ennyire elhivatott – főleg úgy, hogy ő volt az egyetlen jó pontja az előzmény trilógiának –, de ez még semmit sem jelentett. Mindenki a Disney-re várt, hogy lépjenek már valamit az ügyben.

És most úgy tűnik, elindultak a tervezgetések!

A Lucasfilm állítólag már megkezdte a filmmel kapcsolatos tárgyalásokat, azonban jelenleg ez a projekt még annyira korai fázisban van, hogy konkrétan csak a szándék van meg, forgatókönyv és komolyabb casting-hírek sehol.

A stúdió egyelőre a film lehetséges rendezőjét próbálja megszerezni: az Oscar-díjas Stephen Daldry-t (Az órák, Billy Elliot) szeretnék felkérni, hogy vállalja el a direktori állást.

Szóval, ha ezt a részletet sikerül is kipipálniuk a listájukon, még számtalan további teendő vár a Lucasfilmre és a Disney-re egyaránt, úgyhogy hiába a biztosíték a Kenobi moziról, ez még nem mostanság kerül a mozikba.

 


Viszont az is kérdéses, hogy McGregor visszatérhet-e a legendás szerepében, viszont – azon túl, hogy tudjuk, ő aztán elvállalná, ha felkérnék – eléggé jó ötlettel állt elő, amikor egy lehetséges előzmény-folytatás történetről kérdezték:

„Szerintem a harmadik és a negyedik rész között van hely egy ilyen történetnek. Ha lesz egy Obi-Wan Kenobi film, akkor az lesz az. Egy film, ami összeköti az én Obi-Wanomat, és Alec-ét (Alec Guinness). Nem tudom, mennyi időt töltött a sivatagban, de olyan 20-30 évet biztosan.”


Ki tudja! Mi reménykedünk benne, hogy McGregorral kapjuk vissza ismét az egyik kedvenc jedinket, viszont félő, hogy nélküle már nagyon rizikós talajra lépne a film. Gondoljunk csak a Han Solo előzményfilm körüli botrányokra… már most rettegünk, hogy mit kapunk Ron Howardéktól!
 

Forrás: Comingsoon, The Collider

#CinemaKlub#ewan mcgregor#star wars#önálló#lucasfilm#disney#csillagok háborúja

Címlapról ajánljuk