CinemaKlub

Nehéz bevallani, de jöjjön 5 remake, ami jobb, mint az eredeti!

rtl.hurtl.hu

2017. április 28. 16:29

A feldolgozás szó nem mindig sugallta azt a silány minőséget, mint amit napjainkban takar egy-egy mozi kapcsán. Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány olyan újra gondolást, ami van olyan jó, mint az azt megelőző alkotás, sőt van, hogy az újabb verzió túlszárnyalja elődjét!

Arról nem is beszélve, hogy gyakorta esünk abba a hibába, hogy nem is vagyunk tisztában azzal, hogy egy remake-t nézünk, így nemcsak arra figyeltünk, hogy különösen jó feldolgozásokat szedjünk össze nektek, hanem, hogy az alkotások meglepőek is legyenek:

1. Egy asszony illata

Al Pacino két feldolgozásért is Oscar-jelölést kapott, az egyik a Keresztapa II. volt, a másik pedig az Egy asszony illata, amiért végül meg is kapta az aranyszobrot, amin persze nincs is min csodálkozni, hiszen kevés ennél fantasztikusabb filmet, illetve alakítást láthattunk. A film eredetije egyébként egy 1974-es olasz alkotás.

2. A hét mesterlövész

Akira Kurosawa az egyik legtehetségesebb alkotó a filmtörténet során, írásai, rendezései és sajátos stílusa minden tekintetben kiemelkedővé tették. Nem csoda, hogy A hét szamuráj című művének feldolgozása, ugyanakkora siker lett, mint az eredeti. John Sturges A hét mesterlövész című filmje ugyanis szintén filmtörténeti alkotássá vált, ami a sztori legújabb remake-jéről már kevésbé mondható el, pedig látszólag a készítők mindent megtettek az ügy érdekében!

3. A muzsika hangja

Julie Andrews egyik legemlékezetesebb alakítása, olyan legendát teremtett, hogy azóta is dúdoljuk és táncoljuk az ikonikussá vált dallamokat és koreográfiákat, ahogyan egy életre megjegyeztük Christopher Plummer nevét is. Azt azonban már annál kevesebben tudják, hogy ez a csodálatos és megható mozi egy 1956-os német alkotás újabb verziója!

4. A tégla

Mind tudjuk, hogy Martin Scorsese egy zseni, ezt pedig az is bizonyítja, hogy nem csak saját ötleteit képes sikerre vinni, hanem már meglévő elképzelésekből is ki tudja hozni a legjobbat! Így történt ez A tégla című mozi esetében is, amiben ráadásul Mark Wahlberg-et, Matt Damon-t és Leonardo DiCapriot láthattuk, ezek után pedig még nehezebb elképzelnünk, hogy eredetileg egy Hong Kong-i film volt, ami még 2002-ben készült!

5. 12 majom

Brad Pitt zseniális játéka klasszikussá tette az időutazós filmet, nem is csoda, hogy Oscar-jelölést kapott érte, már csak azt nem értjük, hogy miért nem kapta meg! Na, de működhetne-e a sztori a sztár nélkül is? Merthogy ugyebár az eredeti ’62-es francia filmben nem szerepel Pitt. Mi pedig váltig állítjuk, hogy a 12 majom című film csak miatta lett olyan, amilyen!

Forrás: tasteofcinema.com
Képek: tumblr.com

#CinemaKlub#Filmek#top5#remake#feldolgozás#amerikai#al pacino#brad pitt#a hét mesterlövész

Címlapról ajánljuk