Műsorújság
RTL Most

Kalandozzunk az időben - Nézzük a TOP5 időutazós filmünket!

Így az év végéhez közeledve jobbnak láttuk, ha visszaugrunk az időben és összeszedünk nektek néhány műfajában teljesen különböző alkotást, melyek hőseinek meggyűlik a baja a tér - idő kontinuummal!

1. A sorozatos – Kapcsolat

 


A James Caviezel főszereplésével készült filmben, John Sullivan egy rádió segítségével kapcsolatot létesít tűzoltó apjával (Dennis Quaid), aki harminc éve egy tűzesetben vesztette életét. Miután a beszélgetésük során elhatározzák, hogy tesznek az ellen, hogy a szörnyű eset megtörténhessen. Amikor síkerrel járnak rá kell dönneiük, hogy ezzel megbolygatták a világrendjét.

A sorozatba pedig még több csavart tettek a készítők, kezdve azzal, hogy a főszereplőt egy fiatal lány játssza, illetve, a foglalkozásukat is megváltoztatták, de ezek mind csak olyan apróságok, amiktől még izgalmas történetet kaptunk, mint amilyen az eredeti volt!

A Kapcsolat című sorozatot minden csütörtökön 22:10-kor láthatod a Cool-on!

2. A klasszikus – Vissza a jövőbe trilógia

Marty McFly (Michael J. Fox) és furcsa barátja Doki (Christopher Loyd) története egy életre mindenkit rabul ejtett, aki csak látta rajongója lett a mozinak! Az azóta már három résszel büszkélkedő sztoriban van fluxuskondenzátor, repülő gördeszka, rengeteg poén és kalamajka, no meg turmix és „Nyuszi vagy McFly!” - felkiáltás, de ha arról van szó a múltba, a jövőbe, de akár Vadnyugatra is átruccanhatunk velük.

És a legeslegjobb hír, hogy ez már örökké, így is marad!

3. A vicces – Idétlen időkig

Az időjós Phil (Bill Murray) egy önző, cinikus ember, aki utálja a világot és pokollá teszi mások életét. Amikor vidékről kell tudósítania, már alig várja, hogy visszatérhessen az otthonába, ám közbeszól egy hóvihar, másnap pedig különös dolog történik vele: úgy érzi, megismétlődik vele az előző nap, minden nyomorúságával együtt, és így tovább mindenegyes reggel ugyanarra a szörnyű napra ébred…

4. Az őrült – 12 majom

A film, amiért Oscar-díjra jelölték Brad Pitt-et, de valami érthetetlen okból kifolyólag végül nem kapta meg, de legalább egy Golden Globe-díjjal gazdagabb lett.

Valójában Bruce Willis főszereplésével készült, melyben egy járvány elpusztítja a Föld lakosságának nagy részét 1997-ben, majd negyven évre rá a föld alatt élő túlélőket is veszély fenyegeti. Ezért James Cole-t (Bruce Willis) visszaküldik 1996-ban, hogy megelőzze a katasztrófát, azonban valami félre siklik és ’96 helyett 1990-ben találja magát, ahol elmegyógyintézetbe zárják.

5. A romantikus – Az időutazó felesége

A távkapcsolatok nem könnyűek, na de egy időutazóval még nehezebb lehet!

Az Időről időre című filmben mondjuk, inkább ennek az előnyeit mutatják be, míg a Az időutazó felesége már teljesen más tészta!

Egy chicagói könyvtáros (Eric Bana) ritka genetikai betegsége miatt, teljesen váratlanul időről-időre eltűnik és egy másik idősíkban találja magát. Az egyetlen visszatérő pont az életében Clare (Rachel McAdams), aki hat éves, amikor először találkoznak, míg a férfi már akkor harminc. Az ő furcsa szerelmüknek a történetét mutatja be a film.

Milyen az, ha valaki tényleg nem tud ott lenni az évfordulóján, valóban izgulni, hogy megjelenik-e az esküvőn és vajon, mennyire fog hasonlítani a gyermek az apjára?

 

Képek: tumblr.com

Hasonló videók

  • A megcsalás szabályai: Ha állandó kapcsolatod van, és valaki mással szexelsz. Nem minősül megcsalásnak, ha különböző az irányítószámotok. Nem minősül megcsalásnak, ha annyira be vagy állva, hogy nem is emlékszel rá, mert ha nem emlékszel rá, akkor igazából nem is történt meg. Nem minősül megcsalásnak, ha egyszerre két emberrel csinálod, mert érvénytelenítik egymást. De tutira megcsalásnak minősül, ha felveszed videóra és valaki véletlenül postázza a kazettát a csajodnak. Legnagyobb rémületére egy az egyben ez történt Josh-sal (Breckin Meyer) is. Josh ugyanis videóra vette egy röpke pásztoróráját, amit véletlenül élete szerelmének címezve adott postára. Valahogy utol kell érni a bűnjelet, mielőtt mindent végleg elront...

  • Az éjszakai munkából hazatérő Jillt (Amanda Seyfried) döbbenetes hír fogadja: testvérét, Mollyt (Emily Wickersham) elrabolták. Jillt egy évvel korábban szintén elrabolták, de megmenekült. A lány meggyőződése, hogy ugyanannak a sorozatgyilkosnak a fogságába került Molly is. A rendőrség őrültnek tartja a lányt, ezért nem akarnak segíteni neki. Jill érzi, hogy Mollyt megöli az elrablója, ezért maga indul a gyilkos nyomába, hogy megmentse testvérét.

  • Az angol miniszterelnök rejtélyes körülmények között meghal, és temetése kötelező minden nyugati vezető számára. De ami a világ legjobban őrzött eseményének indul, kiderül, hogy egy jól tervezett halálos támadás a világ legbefolyásosabb emberei ellen, hogy elpusztítsák az angol főváros összes nevezetességét. Csak három ember tudja megállítani ezt: az Egyesült Államok elnöke, Mike Banning (Gerard Butler), a titkosszolgálat vezetője és Benjamin Asher (Aaron Eckhart) angol ügynök, aki jogosan nem bízik senkiben.

  • Kate (Sandra Bullock) a munkája miatt megválik a gyönyörű tóparti házától. A postaládában üzenetet hagy a következő lakónak. Alex (Keanu Reeves), az építész megdöbbenve egy elhanyagolt házat talál. Előveszi Kate levelét és válaszol rá. Kiderül, hogy Alex és Kate nem egy idősíkban, hanem kétévnyi távolságban élnek egymástól. Levelezni kezdenek és egy nap úgy döntenek, hogy megpróbálnak találkozni.

  • Parapolis (Luciano Catenacci), a hírhedt görög tartja a markában Miami kaszinóit és fogadóirodáit. O'Connor admirális (Woody Woodbury) megelégeli a dolgot és hadat üzen az alvilágnak. Johnny Firpo hadnagyot (Terence Hill) bízza meg az akció lebonyolításával. Féltestvére, Charlie (Bud Spencer) régen szerencsejátékosként kereste a kenyerét, most betanítja a kártyatrükkökre testvérét is, így a két fivér együtt indul harcba a maffia ellen a kaszinóban.

  • Javában dúl a második világháború. A lelkes és mindenre elszánt ifjú, Steve Rogers (Chris Evans) is jelentkezik a hadseregbe, ám a gyenge fizikuma miatt eltanácsolják. Ezért örömmel jelentkezik a titkos katonai kísérleti programba, melynek keretében szuper katonát csinálnak belőle. Az izomkolosszussá fejlődött Amerika Kapitány feladata megállítani a nácik titkos tudományos részlegét, a Hydrát, melyet a világuralmi törekvéseket dédelgető, rettegett Vörös Koponya (Hugo Weaving) vezet.

  • Wilbur Walsh (Bud Spencer) és Matt Kirby (Terence Hill) a kikötőben bóklászva próbálnak munkát szerezni. Ám a furcsa párosnak nincs nagy szerencséje, munka helyett néhány helyi gengszter és pár autó szétpüfölésével kell vigasztalódniuk. Ezért úgy döntenek, hogy kirabolnak egy szupermarketet, de az akció balul sül el. A bolt hátsó bejárata helyett a helyi rendőrőrs ajtaján robbannak be. Hogy elkerüljék a letartóztatást, beállnak rendőrnek. A törvény jó oldalán állva sem hazudtolják meg önmagukat, aktuális pofonzáporaik között nyomozni kezdenek egy kínai titokzatos halála után, és miközben a szálakat gombolyítják, előszeretettel teszik helyre a környékbeli rossz fiúk állkapcsát és más, ütésre zsibbadó testrészeit is.

  • Will Strongholddal (Michael Angarano) szemben nagyok az elvárások. Szülei, Steve (Kurt Russell) és Josie (Kelly Preston) a világ legnépszerűbb és legbátrabb szuperhősei. Nem csoda, ha a szuperhős-csemeték sulijában mindenki nagy várakozással tekint az érkezése elé. A srác azonban csalódást okoz. Még egyetlen szuper képessége sem fejlődött ki. Egyik nap azonban felbukkan a főgonosz, aki nemcsak barátait és az iskolát, de Will családját is halálos veszélybe sodorja. Itt az ideje, hogy Will végre szuperhős legyen…

  • Charlotte (Diane Keaton) tökéletes karácsonyról álmodik, és mindent el is követ ennek érdekében. Az idillt semmi nem ronthatja el, még az a tény se, hogy házassága Sammel (John Goodman) romokban, a lányuk, Eleanor (Olivia Wilde) meglehetősen frusztrált, míg fiuk, Hank (Ed Helms) egyedülálló apaként próbál kislánya mellett helytállni. De a többiek se különbek. Húga, a kleptomániás Emma (Marisa Tomei) a börtönbe tart, apja, Bucky (Alan Arkin) pedig karácsonyi ajándékként egy pincérnőt, Rubyt (Amanda Seyfried) viszi haza. Lehet tökéletes az ünnep ennyi tökéletlen emberrel az asztalnál?

  • Maria Altmann (Helen Mirren), az idős zsidó asszony hosszú útra kel, hogy visszaszerezze a nácik által elrabolt családi kincseit, köztük Klimt híres festményét. Tapasztalatlan, de vakmerő fiatal ügyvédjével, Randy Schönberggel (Ryan Reynolds) hosszas küzdelem elé néznek az osztrák elittel és az amerikai legfelsőbb bírósággal szemben. Az út során Mariának a családjához kötődő, súlyos tényekkel is szembe kell néznie.

Legnézettebb videók