Műsorújság
RTL Most

Kalandozzunk az időben - Nézzük a TOP5 időutazós filmünket!

Így az év végéhez közeledve jobbnak láttuk, ha visszaugrunk az időben és összeszedünk nektek néhány műfajában teljesen különböző alkotást, melyek hőseinek meggyűlik a baja a tér - idő kontinuummal!

1. A sorozatos – Kapcsolat

 


A James Caviezel főszereplésével készült filmben, John Sullivan egy rádió segítségével kapcsolatot létesít tűzoltó apjával (Dennis Quaid), aki harminc éve egy tűzesetben vesztette életét. Miután a beszélgetésük során elhatározzák, hogy tesznek az ellen, hogy a szörnyű eset megtörténhessen. Amikor síkerrel járnak rá kell dönneiük, hogy ezzel megbolygatták a világrendjét.

A sorozatba pedig még több csavart tettek a készítők, kezdve azzal, hogy a főszereplőt egy fiatal lány játssza, illetve, a foglalkozásukat is megváltoztatták, de ezek mind csak olyan apróságok, amiktől még izgalmas történetet kaptunk, mint amilyen az eredeti volt!

A Kapcsolat című sorozatot minden csütörtökön 22:10-kor láthatod a Cool-on!

2. A klasszikus – Vissza a jövőbe trilógia

Marty McFly (Michael J. Fox) és furcsa barátja Doki (Christopher Loyd) története egy életre mindenkit rabul ejtett, aki csak látta rajongója lett a mozinak! Az azóta már három résszel büszkélkedő sztoriban van fluxuskondenzátor, repülő gördeszka, rengeteg poén és kalamajka, no meg turmix és „Nyuszi vagy McFly!” - felkiáltás, de ha arról van szó a múltba, a jövőbe, de akár Vadnyugatra is átruccanhatunk velük.

És a legeslegjobb hír, hogy ez már örökké, így is marad!

3. A vicces – Idétlen időkig

Az időjós Phil (Bill Murray) egy önző, cinikus ember, aki utálja a világot és pokollá teszi mások életét. Amikor vidékről kell tudósítania, már alig várja, hogy visszatérhessen az otthonába, ám közbeszól egy hóvihar, másnap pedig különös dolog történik vele: úgy érzi, megismétlődik vele az előző nap, minden nyomorúságával együtt, és így tovább mindenegyes reggel ugyanarra a szörnyű napra ébred…

4. Az őrült – 12 majom

A film, amiért Oscar-díjra jelölték Brad Pitt-et, de valami érthetetlen okból kifolyólag végül nem kapta meg, de legalább egy Golden Globe-díjjal gazdagabb lett.

Valójában Bruce Willis főszereplésével készült, melyben egy járvány elpusztítja a Föld lakosságának nagy részét 1997-ben, majd negyven évre rá a föld alatt élő túlélőket is veszély fenyegeti. Ezért James Cole-t (Bruce Willis) visszaküldik 1996-ban, hogy megelőzze a katasztrófát, azonban valami félre siklik és ’96 helyett 1990-ben találja magát, ahol elmegyógyintézetbe zárják.

5. A romantikus – Az időutazó felesége

A távkapcsolatok nem könnyűek, na de egy időutazóval még nehezebb lehet!

Az Időről időre című filmben mondjuk, inkább ennek az előnyeit mutatják be, míg a Az időutazó felesége már teljesen más tészta!

Egy chicagói könyvtáros (Eric Bana) ritka genetikai betegsége miatt, teljesen váratlanul időről-időre eltűnik és egy másik idősíkban találja magát. Az egyetlen visszatérő pont az életében Clare (Rachel McAdams), aki hat éves, amikor először találkoznak, míg a férfi már akkor harminc. Az ő furcsa szerelmüknek a történetét mutatja be a film.

Milyen az, ha valaki tényleg nem tud ott lenni az évfordulóján, valóban izgulni, hogy megjelenik-e az esküvőn és vajon, mennyire fog hasonlítani a gyermek az apjára?

 

Képek: tumblr.com

Legnézettebb videók