CinemaKlub

Emma Watson nem tűri a Szépség és a szörnyeteg kritikákat!

rtl.hurtl.hu

2017. február 17. 10:51

Érdekes, hogy még ki sem jött a film, máris rengeteg agyafúrt, sokszor belemagyarázásnak is tűnő kritika éri a filmet. Persze, a színésznőt nem arról ismerjük, hogy hagyná magát.

Most, hogy lenyugodtak kicsit a kedélyek a Kaliforniai álom – és a körül, hogy Watson végül dobbantott a sokszorosan Oscar-esélyes filmből –, egyre inkább a következő nagy filmjére koncentrál mindenki, A szépség és a szörnyetegre.

Folyamatosan kapjuk a frissebbnél frissebb képeket, plakátokat, és rövid kis betekintőket, amelyekkel egyre inkább ráhangolódhatunk a mese élőszereplős feldolgozására. Ezek mindegyike arról árulkodik, hogy az alkotók a legkisebb részletekre is odafigyeltek, hogy hűek maradhassanak az 1991-es eredetihez. A látvány tehát nem változik majd sokat, azonban a karakterek megjelenítése, a háttértörténeteket sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak majd.

Ennek ellenére, továbbra is érdekes „problémákat” hoznak fel a kritikusok, a legújabb, hogy a film története alapvetően egy beteges viszonyról mesél, hiszen egy fogvatartott lány beleszeret abba, aki bezárta. Sokak szerint ezzel a Stockholm-szindróma jelenik majd a vásznon. Emma Watson azonban cáfolta, hogy ez egyáltalán felmerülhetne.


„Nagyon jó kérdés, én is elgondolkodtam ezen, mielőtt elfogadtam a szerepet.  A Stokcholm-szindróma azt jelenti, hogy a fogvatartott azonosul a fogva tartójával, akibe végül bele is szeret. Belle viszont állandóan vitázik a szörnnyel. Megtartja a függetlenségét, és ezáltal a saját gondolatait is.” – mondta Watson.


Azonban mindannyian tudjuk, hogy Belle a történet elején nem kedveli a szörnyet, folyton ellenkezik vele, civakodnak. Végül, a kezdeti küzdelmek nagyon lassan alakulnak barátsággá, majd szerelemmé. Tehát hosszú utat járnak be az érzelmek hullámvasútján.

Mindemellett arról sem feledkezhetünk meg, hogy Watson-nak kiemelten fontos, hogy az általa játszott karakter erős legyen, hiszen a feminizmus egyik élharcosáról beszélünk. Ő maga is megjegyezte, hogy azért is vállalta el ezt a szerepet, mert Belle segítségével igazán jó példát mutathat a fiataloknak. A hősnő ugyanis pont az a különc lány, aki a saját korában – amikor a nők csak mostak, miközben a fiúk iskolába mentek – kilógott a sorból és olvasott, művelődött. Nem hajolt meg a társadalmi konvenciók előtt.

Egy valamit már most bizton állíthatunk: Emma Watson-nal nem szabad packázni!

Forrás: Entertainment Weekly
Képek: Disney

#CinemaKlub#emma watson#a szépség és a szörnyeteg#kritika#feminizmus

Címlapról ajánljuk