CinemaKlub

Remake uralom: jöjjön 10, a legfrissebb filmes feldolgozások közül!

rtl.hurtl.hu

2016. december 4. 9:00

Kár lenne tagadni, a stúdiók teljesen rákattantak a régi filmek felhasználására, és szinte minden klasszikust újra leforgatnak. Most összeszedtük az utóbbi évek legjelentősebb rebootjait.

Mi az első reakciója az embernek, amikor szembejön vele egy hír, hogy egy gyerekkori nagy kedvence újra életre kel a mozivásznon, csak más szereplőkkel? Kétely? Gyomorgörcs? Hitetlenkedés?

Valószínűleg mindhárom megvan ilyenkor bennünk, és hiába akadunk ki, hogy miért is van egy ilyenre szükség, több mint valószínű, hogy úgyis megnézzük a remake-t „csak azért is” alapon.

Persze, az is előfordul, hogy utólag – magunkat is meglepve – be kell látnunk, hogy a filmesek megugrották az elvárásokat, és beleszeretünk az új verzióba. Na, de nézzük a listánkat!

Szellemirtók

Ez az a film, ami megtestesíti minden félelmünket és csalódottságunkat, amit valaha éreztünk egy elrontott feldolgozás miatt. Maradunk inkább az 1984-es eredetinél és a Bill Murray vezette csapatnál, az ikonikus zenei témánál, és a 80-as évek humoránál, ami sosem tudna annyira erőltetett lenni, mint az utódja.

Az acélember

Superman történetét már annyiszor feldolgozták, hogy szinte már összeszámolni is nehéz. Nem egy sorozatban szerepelt, majd megkezdődött az arany korszak a Christopher Reeve-féle filmekkel, melyekből négy darab készült. Majd rengeteg elvetett forgatókönyv és rendező után – köztük például Tim Burtonnel és J.J. Abrams-szel – Bryan Singer kapott lehetőséget a 2006-os Superman visszatérrel. Nem hozta a stúdió elvárásait. Úgyhogy Zack Snyder és Henry Cavill kaptak lehetőséget, hogy újra a Napig reptessék a szuperhőst –úgy tűnik, sikerült.

Fantasztikus Négyes

A másik reboot, amit mindenki utált. Hogy miért? Rengeteg oka lehet: többek között a túlzottan sötét világa, a család elhanyagolása miatt. Igazából semmi értelme nem volt az egésznek – azon túl, hogy Miles Tellernek majdnem összejött egy jó szuperhős szerep. Jobban járunk, ha a 2005-ös verziót választjuk Chris Prattékkel. Azok legalább hozzák a blockbuster-humort és a várt szórakoztató faktort.

A hét mesterlövész

A galaxis őrzői óta valószínűleg az lett a koncepciója a stúdióknak, hogy mindegy milyen filmről beszélünk, ha beletesszük Chris Prattet, a tömeg özönleni fog a mozikba. Ez a felvetés pedig nagyjából megfelel a valóságnak. Hiába volt rossz a Jurassic World, Pratt-nek köszönhetően akadtak olyan momentumai, amelyek képesek voltak elvinni a hátukon az egészet.

Power Rangers

A gyerekek nagy kedvence volt a 90-es években a tévésorozat, amit sokszor azzal támadtak, hogy túlságosan erőszakos a kicsiknek. Ez viszont manapság inkább előny, úgyhogy nem is meglepő, hogy jövő januárban jön is a film belőle.

Kong: Skull Island

Aki az óriás gorilla történetéhez nyúl, az tényleg a múltban keresgél, hiszen az eredeti film még 1933-ban paráztatta a tömegeket. Utána még hét darab Kong film érkezett, viszont a legutóbbit – a 2005-ös verziót – a Gyűrűk ura mester, Peter Jackson jegyzi. Jövőre viszont kapunk egy még frissebb feldolgozást, amiben mindenki szerelme, Loki – ismertebb nevén, Tom Hiddleston – és Brie Larson lesznek.

A múmia

Az Universal új szörny univerzumot épít ki, ami akár a Marvellel is felvehetné a versenyt – most hangosan felröhögtünk. Lesz ebben mindenki: a Láthatatlan embertől, egészen a Farkasemberig. Azonban az első kört Tom Cruise-ra és a Múmiára bízták!

Ocean’s Ocho

A George Clooney-féle sorozat is egy feldolgozás, hiszen egy 1960-as filmen alapszik, azonban most egy újabb verzió érkezik, ami ellentétben az eredetikkel, női főszereplőket vonultat majd fel. Olyan nevekkel találkozhatunk majd, mint Sandra Bullock, Cate Blanchett vagy Helena Bonham Carter.

Spider-Man: Homecoming

Pókemberből immár a harmadik kört kapjuk meg 14 éven belül. Először volt Tobey Maguire (háromszorosan), majd jött Andrew Garfield és a „Csodálatos” két rész, most pedig egy igazi tinit ültettek a hálóra, Tom Holland személyében. A nagy váltogatás leginkább Garfield-ot viselte meg, amiről nemrég egy interjúban vallott is.

És akkor a végére jöjjön egy klasszikus, amit már számtalanszor - tévében és mozivásznon - újra álmodtak: a Jane Eyre!

Nálunk nem kérdés, hogy a Michael Fassbender-féle a nagy kedvenc, amit ráadásul december 27-én meg is nézhettek az RTLII-n 19:10-kor!

#CinemaKlub#godzilla#remake#reboot#feldolgozás

Címlapról ajánljuk