Műsorújság
RTL Most

Andrew Garfield-ot összetörte a Pókember fiaskó!

Minden vágya az volt, hogy ő lehessen Peter Parker, mégis lecserélték. Most új szelek fújnak, és már forgatják is a következő rebootot Tom Hollanddal. Garfield most először mesélt a meglepő cseréről.

Mindenki nagyot kuncogott, amikor anno bejelentették, hogy a Tobey Maguire-féle Pókember-filmek után nem sokkal – aminek az utolsó része 2007-ben jött ki – máris új feldolgozást készítenek. Ennek a főszerepére az akkor 27 éves Andrew Garfield-ot kérték fel, míg női partnere Emma Stone lett Gwen Stacy szerepében.

A Csodálatos Pókember azonban nem lett a rajongók kedvence – nekünk igen, hiszen Garfield és Stone párosa zseniális volt a vásznon –, a bevétel sem lett akkora, mint szerették volna. Azonban egy második rész azért még elkészült 2014-ben.

A Marvelnél ezek után új időszámítás indult, hiszen visszavásárolták a Sony-tól a szuperhős jogait, így egyesítve a Bosszúállóikkal megkezdték egy új Parker felépítését. Most először egy korban tényleg megfelelő színészt választottak – Tom Hollandot –, és az Amerika Kapitány harmadik részében meg is jelent a többi hős oldalán. Hamarosan pedig érkezik az önálló mozija is, ami már csak a szereplőgárda láttán egy sokkal fiatalosabb és lendületesebb vonalat hoz majd a mozikba.

Ámde, nem feledkezhetünk meg a Garfield-féle sorozatról sem! Arról sosem esett szó, hogy vajon a színész hogyan élte meg a stúdiók döntését, egészen idáig.

„Van abban valami veszélyes, hogy az ember ilyen fiatalon bekerül a gépezetbe. Még mindig eléggé fiatal voltam, hogy még küzdjek az értékeimért.” – mesélte.

Szembesülnie kellett a vállalati felfogással, ami egész Amerikára jellemző. Mindent a nagyok és a stúdiók döntöttek el, és a film alkotóinak meg kellett alkudnia ezekkel az elvárásokkal.

„Arra vállalkoztam, hogy a sztorit szolgáljam és ezt a zseniális karaktert, akit három éves korom óta imádok, aztán mindenben meg kellett alkudnunk, és ez összetörte a szívem. Valamilyen szinten összetörtem emiatt.”

 


„Ez a Pókember dolog megtanított arra, hogy a cselekmény és a karakter nem feltétlenül a legfontosabb tényezők egy ilyen film kapcsán.”Persze, ez még nem jelenti azt, hogy Garfield jövője a süllyesztőbe került, hiszen rengeteg projekt van a listáján, köztük az Oscar-esélyes, Mel Gibson rendezésében készült Hacksaw Ridge vagy éppen Martin Scorsese filmje, a Silence.

Forrás: Vanity Fair, The Playlist

Legnézettebb videók