CinemaKlub

Jöjjön 10 Disney klasszikus, melyek a mozivásznat is meghódították!

rtl.hurtl.hu

2016. augusztus 23. 15:12

Manapság a filmiparban mindenhol szétnéznek egy-egy potenciálisan jó sztori után, így nem meglepő, hogy előszeretettel vesznek elő gyerekkori klasszikusokat is, így például a Disney meséket. Nézzük a legfrissebbeket!

Lassan már állandó jelleggel kapkodhatnánk a fejünket, hogy épp melyik animációs vagy rajzolt mesét dolgozzák fel élőszereplős történetként. Nem mintha annyira kiakasztó hírek lennének ezek, hiszen gyerekkorunk nagy kedvenceit köszönthetjük újra csak egy kicsit más köntösbe csomagolva. Így pedig a nosztalgia járat elkerülhetetlen, és mindannyian visszarepülhetünk egy picit a múltba, miközben a mai gyerekeket is megismertetjük a nagy kedvencekkel.

Összeszedtük az utóbbi évek legmeghatározóbb adaptációit!

1. Demóna


Angelina Jolie-t legtöbbször a világ leggyönyörűbb nőjeként jellemzik, azonban be kell látnunk, hogy az Oscar-díjas színésznő félelmetes is tud lenni, ha akar. Így volt ez a Csipkerózsika újszerű feldolgozásában is, amelyben a hercegnő helyett a főgonosz Demóna történetét mesélik el. A film érdekessége, hogy minden kisgyerek rettegett a beöltöztetett Jolie-tól, így egyik kislánya, Vivien is szerepel a moziban egy rövid cameó erejéig.

2. Alice Csodaországban

A 2010-es, Tim Burton rendezésében elkészült film egészen régre nyúlt vissza, amikor egy másik világba pottyanó kislány történetét mesélték el. A Lewis Caroll novelláit és az 1951-es mesét feldolgozó moziban Mia Wasikowskát köszönhetjük Alice szerepében, miközben nagy barátját, a Bolond Kalapost – az utóbbi hetekben botrányairól híres – Johnny Depp alakítja. Mellettük feltűnik még Helena Bonham Carter és Anne Hathaway is. Burtonnek sikerült egy izgalmas szereplőgárdát összerántania a sztorihoz, ráadásul azóta már dupláztak is, hiszen kijött a film folytatása is.

3. Hamupipőke


Ki ne szeretné néha napján, ha madarak öltöztetnék, vagy ha a tündér keresztanyja besegítene a rohanó hétköznapokban? Az ikonikus történettel először 1950-ben találkozhattunk, majd tavaly újra beköszöntött a mesebeli tündérmese. Kenneth Branagh rendezésében – neki köszönhetjük többek között az első Thort is – újfent megismerhettük Hamupipőkét, most azonban Lily James játékával.

4. A dzsungel könyve

Ha igazán be akarja biztosítani magát egy produkció a mozikasszáknál, akkor érdemes minél több sztárt összekaparnia a bulihoz, és akkor már az A-listás nevek tömegével egy rakás embert bevonzhatnak. Így volt ezzel John Favreau is, aki az 1967-es animációs mesét hozta össze újra, ráadásul olyan színészeket ültetett be szinkronhangnak, mint Scarlett Johansson, Bill Murray, Idris Elba, Ben Kingsley, Lupita Nyong’o és Christopher Walken. A film ráadásul annyira jól teljesített, hogy a stúdió már be is rendelte a következő részt.

5. Elliott, a sárkány


Az 1977-es mese, amely egy fiúról és legjobb barátjáról, egy sárkányról szól. A történetet idén a mozikban is megnézhettük Bryce Dallas Howard és Robert Redford „mellékszereplésével”.

6. A szépség és a szörnyeteg

A történet, ami sosem mehet ki a divatból, ami még mindig fontos dolgokat közvetít a kicsiknek, és a sztori, amit már milliószor feldolgoztak. Ámde hiába a rengeteg adaptáció, mégis mindenki felpörgött, amikor megtudtuk: Emma Watsonnal a főszerepben kapunk egy újabb élőszereplős változatot! Az első mese, amit Oscarra jelöltek most musicalként éled újjá, ráadásul olyan nevek közreműködésével, mint Ewan McGregor, Ian McKellen, Emma Thompson vagy Stanley Tucci.

7. Prince Charming

Igen, ez is a jövő zenéje még, de a Disney-nél tervben van, hogy egy picit a hercegnők lovagjával is foglalkozzanak – felbuzdultak a 2015-ös Hamupipőke sikerén. A projektről még nem sokat tudni, az sem derült még ki, hogy melyik délceg legény lesz majd a fókuszban, lévén a Hamupipőkében, a Hófehérkében és a Csipkerózsikában is ilyen néven fut a szerelmes fiatalember.

8. Dumbo


Tim Burton a szélsőséges látványvilágáról és a szintén extrém történeteiről ismert. Miután egy picit Csodaországban kalandozott, úgy döntött, hogy a cirkuszba is ellátogat és elvállalta a Dumbo levezénylését is. Hogy mit hoz majd ki a repülő kiselefánt történetéből, elképzelni nem tudjuk.

9. Szörnyella

Korábban már mi is írtunk róla, hogy a 101 kiskutya gonosztevőjéről önálló film is készülhet, ráadásul Emma Stone-nal a főszerepben. Az imádnivaló színésznőtől eléggé izgalmas döntésnek tűnik, hogy elvállalta Szörnyella szerepét, főleg Glenn Close ’96-os őrülete után, de kár lenne tagadni, hogy Stone-tól mindent óriási lelkesedéssel várunk!

10.  A kis hableány

Ti is kívülről fújjátok a mese összes dalát? Mindegyiket Alan Menkennek köszönhetjük, aki 8 Oscar-díjából kettőt ezért a meséért kapott. A zeneszerző most újra belevág a sellő buliba, hiszen ő is részt vesz Ariel élőszereplős történetének felelevenítésében. Mellesleg, nem a Disney az egyetlen, ami a sellőkkel foglalkozik, várható egy Universal-féle feldolgozás is Chloé Grace Moretz főszereplésével.

Forrás: EW
Képek: Facebook

#CinemaKlub#mese#disney#klasszikus#adaptáció#feldolgozás

Címlapról ajánljuk