CinemaKlub

Jared Leto a filmipar igazi őrültje! Íme, 9 ok, miért!

rtl.hurtl.hu

2016. augusztus 5. 17:30

Rengeteg színésszel találkozhattunk már, akik konkrétan a végletekig képesek elmenni egy-egy szerep kedvéért. Vegyük például az átalakulásokat. A héten debütáló Öngyilkos osztag Jokere is közéjük tartozik.

A „method acting” egy nagyon izgalmas jelenség, és Jared Leto az élő példa rá, hogy a színészek bizony még mindig űzik. A lényege az, hogy amikor megkezdik a forgatásokat, a sztárok annyira átszellemülnek a szerep kedvéért, hogy nemcsak a felvételek alatt játsszák el a karaktert, hanem a szünetekben is kitartanak szerepük jelleme és személyisége mellett. Ők maguk – mondhatni – megszűnnek létezni.

Nem csoda, hogy Joker megformálása is ezt váltotta ki Letóból, hiszen nagy elődök után – Jack Nicholson, Heath Ledger– kellett bizonyítania és egy teljesen új irányt mutatnia. Hogy ez mennyire sikerült? Mindenki döntse el maga, nekünk is meg volt róla a véleményünk! Most viszont nézzük meg, hogy milyen furcsaságokat művelt munkái során az Oscar-díjas színész (és persze énekes).

1. Furcsa ajándékokkal zaklatta az Osztag tagjait

Ha az ember hónapokig Joker-lázban éli a mindennapjait, abból a kollégái nem feltétlenül profitálnak. Vagyis attól függ. Margot Robbie-nakszerelmes levelet küldött, ami mellé passzintott egy élő, fekete patkányt is. Will Smith egy borítéknyi lőszert kapott – lévén ő alakítja Deadshotot. Sőt, ennél durvább dolgokat is villantott: minden stábtagnak használt óvszereket küldözgetett.

„Rengeteg dolgot csináltam, hogy meglepjem a többieket, hogy legyen egy dinamikája a csapatnak. Minden falat le akartam dönteni. Joker egy olyan valaki, aki egyáltalán nem tiszteli a személyes teret vagy a magánszférát.” – mesélte Leto.

2. Zaklatni ér, de beszélni nem!

Will Smith egy rádióinterjúja során mesélt a Suicide Squad-élményeiről, és eléggé para azt hallani valakitől, hogy hiába töltött együtt 6 hónapot színésztársával, egyetlen szót sem beszéltek egymással:

„Igazából sosem találkoztam Jared Letóval. Hat hónapig dolgoztunk együtt, de soha, egyetlen szót sem váltottunk egymással. Totál átszellemült Joker kedvéért.”

3. Ha kell, még a szexre is nemet mond!

A Darren Aronofsky rendezésében elkészült Requiem egy álomért című alkotásáért képes volt lemondani a saját igényeiről is – illetve mivel akkoriban épp Cameron Diazzalalkottak egy párt, a színésznőnek sem jutott sok a jóból majd két hónapig.

4. Le kell fogyni? Sima ügy!

Mit neki egy kis koplalás, ha a film megköveteli. Szintén a fent említett alkotás kedvéért bevállalta, hogy nem eszik rendesen:

„Állandóan farkas éhes voltam. Előfordult, hogy elájultam a forgatásokon. A csontjaim és a májam is kárát látták a dolognak. Borzasztóan éreztem magam. Sötét része volt ez az életemnek. A munka vége felé sokszor még hallucináltam is.” - árulta el a színész.

5. Ha már egy drogost játszol, akkor élj is úgy!

Hogy minél hitelesebben formálhassa meg Harry Goldfarb drogfüggő karakterét, megpróbált pár hétig az utcán élni!

„Egyszerre volt lenyűgöző ennyire közel kerülni ehhez a függőséghez, ugyanakkor szívet tépő volt látni, hogy ezek az emberek miken mennek keresztül.”

6. A fogyás ment, nincs ez másként a hízással sem!

Mikor Mark Chapmant a zavar Beatles rajongót alakította, aki megölte John Lennont, a színész 28 kilót szedett fel magára, aminek eredményeként tolószékbe került és köszvényt kapott.

„Igazán ostoba dolog volt tőlem, hogy ilyen hirtelen szedtem fel ennyi kilót! A koleszterinem olyan magas lett, hogy az orvosok azt akarták, hogy Lipitor-t szedjek, amit sokkal, de sokkal idősebb emberek esetében alkalmaznak. Egyébként egy lenyűgöző utazás volt!”

7. Léböjt kúra

Ahhoz, hogy a felszedett felesleget leadja tíz napig nem vett magához szilárd táplálékot. Csak egy furcsa folyadékot ivott, citrom, cayenne-i bors és víz elegyéből.

„Szerintem az első tíz nap alatt, leadtam nagyjából 20 kilót!”

8. Rendező inkognitóban

Rendezett egy videóklipet, a bandájának a 30 Second to Mars-nak, a The Kill című számához, amiről azt nyilatkozta a rendezője egy bizonyos Bartholomew Cubbins volt, aki egy dán nemzetiségű, ellenszenves, albínó rendező.

Később bevallotta, hogy azért hazudta ezt, és használta egy Dr. Seuss karakter nevét, hogy az ő hírneve ne vegye el a figyelmet magáról a műről.

„Azt akartam, hogy az emberek minden előítélet nélkül nézzék meg a videót és formáljanak véleményt.”

9. Női ruhában sem utolsó!

Jared Leto Oscar-díjat nyert alakítása a Mielőtt meghaltam című film Rayon-ja, aki egy transz nemű, beteg férfi. Ehhez ismét 30 kilótól szabadult meg, de ezúttal megfejelte még mindezt egy teljes körű szőrtelenítéssel.

„Legyantáztam a lábam és a szemöldökömet is magamnak - mint a profik – mert nem akartam, hogy a borosta visszanőjön és hátráltasson a szerepemben.”- nyilatkozta Leto.

Forrás: elle.com
Képek: tumblr.com

#CinemaKlub#jared leto#joker#margot robbie#will smith#john lennon#darren aronofsky#átalakulás#oscar-díj

Címlapról ajánljuk