CinemaKlub

Minden, amit tudni kell Apokalipszis mutáns seregéről!

rtl.hurtl.hu

2016. április 6. 12:30

Nem várod még eléggé az új X-Men filmet? Hát, most fogod! Bemutatjuk nektek Apokalipszis négy lovasát: Angyalt, Ciklont, Pszichét és Magnetót.

Kezdjük a legelején:

Bryan Singer nagysikerű X-Men sorozatának befejező részét májusra várhatjuk, addig pedig minden új hírnek örülünk, ami szárnyra kap kedvenceinkről. Az X-Men: Apokalipszis című filmben egy ősi mutáns, a címadó Apokalipszis akarja elpusztítani az emberiséget és azzal együtt minden olyan mutánst is, aki ellene szegül. Ehhez összegyűjti négy lovasát, mi pedig elmondjuk, hogy kik is ők valójában!

1. Angyal (Ben Hardy)



A képregényben a karakter igazi neve Warren Wortington III és tagja volt az öt eredeti X-Mennek, valamint néhány kivételtől eltekintve, szinte csak a mutánsok csapatában találkozhatunk vele. Ezért hát, ez az egyetlen film, melyben szerepel és a történet szerint egy sikertelen öngyilkossági kísérlet után, Apokalipszis (Oscar Isaac) meggyőzi őt arról, hogy álljon a szolgálatába, így az egyébként pozitív és az embereken segíteni akaró hősből, egy az életből kiábrándult vademberré válik. Angyal a hétköznapokban tehetős fiatalember, akit azonban apja nem fogad el, így az elvárások súlya alatt kialakuló haragja pont kapóra jön az ősi mutánsnak. Mindezek után átkereszteli magát Arkangyallá.

Tehát egy sötét, de ugyanakkor elesett karakterről van szó!

2. Ciklon (Alexandra Shipp)



Ciklon a képregény szerint szintén tagja az elsőszámú X-Meneknek. Egy kenyai hercegnő és egy amerikai fotóriporter gyermekekeként látta meg a napvilágot, azonban korán elveszíti szüleit, így az árva Egyiptomba kerül, ahol képességei - befolyásolni tudja az időjárási viszonyokat - korán felfedik mutáns létét. Mikor csatlakozik az X-Menekhez, Küklopsz helyett lassacskán a csapat vezetőjévé válik. Érdemes róla tudni, hogy ereje a haragjával párhuzamosan növekszik, márpedig árvaként minden oka megvan dühösnek lenni, hiszen ő egy igazi túlélő.

Jó lesz vele vigyázni!

3. Psziché (Olivia Munn)



Az ő karaktere mutatja talán leginkább azt, hogy mit eredményez, ha egyszerre több készítő is dolgozik egy képregényen és mindegyik alkotó mást akarna kihozni a szereplőből. Psziché háttértörténete elég bonyolult: eredetileg ő egy angol pilótanő volt, majd az évek során változtattak rajta és egy nindzsaszerű ázsiai merénylővé vált, majd évtizedekkel később ismét közelebb került az eredeti elképzeléshez. Mindenesetre az biztos, hogy a hősnő határozott, vad és irgalmatlan. Tulajdonképpen egy női bérgyilkos, akit gyermekkora óta erre neveltek. Az alkotók a változásait elméjének erejével magyarázták, hogy bár testet cserélt, a mutáns és képességei ugyanazok maradtak.

Szerintünk a filmben ez bizonyára jóval egyszerűbben lesz tálalva!

4. Magneto (Michael Fassbender)



Az első öt X-Men tagjaként már ismerős lehet számunkra Magneto és haragja. A Holokausztot túlélő mutáns elveszítette mindenét és nem találkozott még senkivel, aki hozzá hasonló, aztán megismerkedik Charles Xavierrel (James McAvoy) és a többi mutánssal és végre megtalálja önmagát. Azonban, lassan rá kell jönnie, hogy az emberiség nem változik, így őt és a hozzá hasonlókat még mindig utálják, puszta létezésük miatt is. Az X-Men: Eljövendő múlt napjai és az X-Men: Apokalipszis filmek sajnos csak növelik a távolságot az egykori szövetségeseivel, Charles Xavierrel és Mystique-kel (Jennifer Lawrence). Barátai ezúttal végérvényesen is ellene fordulnak.

Az emberiség iránt érzett gyűlölettől vezérelve, nem csodálkozunk azon, hogy csatlakozik Apokalipszishez, hogy megkíséreljék elpusztítani világunkat!
 
Arra, hogy végül sikerrel járnak-e illetve, hogy hogyan végződik a mutánsok története, már nagyon kíváncsiak vagyunk! Szerencsére már nem kell sokat várnunk májusig!

Forrás: The Hollywood Reporter
Képek: Twitter
#CinemaKlub#x-men: apokalipszis#mutánsok#ciklon#angyal#psziché#Magneto#olivia munn#james mcavoy#michael fassbender#bryan singer#oscar isaac#jennifer lawrence

Címlapról ajánljuk