KERESÉS search-close

oecd

2 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "oecd"

Tovább élnek a diplomás férfiak

14 évvel élnek tovább a diplomás magyar férfiak, az alacsonyabb iskolai végzettségű társaiknál. Legalábbis ez derül ki az OECD kutatásából. A magasabb iskolai végzettség minden országban és mindkét nemnél plusz életéveket jelent, de ekkora különbség sehol máshol nincs, mint Magyarországon. Az RTL Híradónak nyilatkozó szociológus azt mondta, ez azért lehet, mert nálunk máig óriási szakadék van a legszegényebb és a leggazdagabb rétegek között, a férfiakat pedig jobban nyomasztja, ha nincs presztizsük, mint a nőket, ezért halnak hamarabb.

OECD: Egyre kevesebb pénz megy az oktatásra

Egyre kevesebbet költ Magyarország az oktatásra- ez derül ki az OECD, vagyis a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet legfrissebb tanulmányából. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint ráadásul a gyerekeken spórolnak, mert az egy tanulóra fordított összeg is csak a fele az OECD átlagnak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való