Bulvár

Tovább hanyatlik Lagzi Lajcsi egészsége a börtönben

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. november 30. 11:41

A 3 és fél év börtönre ítélt trombitaművészt a berettyóújfalui börtönkórházban ápolják több mint fél éve.

Nem javult, sőt romlott Galambos Lajos egészségi állapota, amióta megkezdte szabadságvesztés büntetését, derül ki a Bors cikkéből.

Lagzi Lajcsi hét hónappal ezelőtt vonult be a baracskai börtönbe, hogy megkezdje 3 és fél éves börtönbüntetését. Baracskáról hamar átszállították a berettyóújfalui börtönkórházba, és azóta is ott ápolják.

Jól látható, hogy romlott az állapota

– mondta a lapnak dr. Csontos Zsolt, Lagzi Lajcsi ügyvédje, aki nem tudta elérni, hogy védence házi ápolás keretein belül otthonában tölthesse büntetését. A zenész otthonápolási kérelmét ugyanis szeptemberben elutasították, így továbbra is rácsok mögött kell maradnia. 

A Büntetés-végrehajtási Intézet orvosa nem tartotta megalapozottnak Lajcsi azon a felvetését, hogy részben vagy egészben önellátásra képtelen lenne a börtönben a mindennapi életvitele során. Erről így számolt be az RTL Fókusz:


A Lagzi Lajcsiról szóló korábbi hírek szerint a zenész gyakorlatilag a mosdóba sem tud kíséret nélkül kimenni, enni sem tud rendesen, ezért nagyon lefogyott. Galambos Lajos ügyvédje nem szerette volna részletezni, hogy milyen mértékben romlott tovább védence egészségi állapota, és hogy az milyen módon befolyásolja majd a további fogva tartásának módját vagy idejét.

„Lajcsi mentális állapota hullámzó, hiszen érthető módon aggasztja a betegsége és az a tény, hogy nem javul, sőt romlik az állapota. Ugyanakkor vannak napok, amikor mindezek ellenére is bizakodó, nagyon erős és tervekkel telve tekint a jövőre” – árult el néhány részletet az ügyvéd Lagzi Lajcsi börtönkórházi helyzetéről.

#Bulvár#galambos lajos#lagzi lajcsi#börtönkórház#berettyóújfalu

Címlapról ajánljuk