Bulvár

„Készítsétek a húsgolyókat” – az Egyesült Királyság miniszterelnökének hittek egy civilt, aki ki is használta a helyzetet

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 8. 18:09

Egy apró félreértés miatt kapott rivaldafényt egy angol nő.

A héten jelentették be, hogy Liz Truss lesz az Egyesült Királyság új miniszterelnöke. Trussnak természetesen mindenki gratulálni akart, és sokan döntöttek úgy, hogy a Twitteren küldik el neki jókívánságaikat, és megjelölték a miniszterelnök fiókját a posztjaikban – írja az Indiana Express. Legalábbis azt hitték.

A legtöbben a @Liztruss fiókot jelölték meg, ami egy Liz Trussels nevű angol nőhöz tartozik, azonban a miniszterelnök valódi fiókja a @trussliz. Az angol nő kiélvezte a hirtelen jött hírnevet, és szívesen válaszolgatott a miniszterelnököt megszemélyesítve különböző politikusoknak és gazdasági szereplőknek.

Véletlenül a rossz fiókot taggelte be Caroline Lucas angol képviselőnő, és a svéd miniszterelnöknő Magdalena Andersson, de még az angol királyi család is belefutott a hibába. Sokan törölték a rossz helyre küldött üzeneteket, azonban egy Thor Benson nevű Twitter felhasználó összegyűjtött párat.


„Gratulálunk @liztruss-nak, amiért ő tölti be az Egyesült Királyság miniszterelnökének szerepét. Svédország és az Egyesült Királyság továbbra is folytatni fogja a mély és átfogó munkáját. Ez fontos a polgárainknak, a gazdaságainknak és a biztonságnak is” – írta a svéd miniszterelnök.

Alig várom, hogy odalátogassak! Készítsétek a húsgolyókat 

– válaszolta a Trussnak hitt Trussels.

Nem csak a nemzetközi szereplőknek, de hétköznapi embereknek is válaszolgatott, amiket egy másik felhasználó gyűjtött össze.


„Nagyon elfoglalt vagyok. Holnap talizom Liz királynővel” – tweetelte az ál-miniszterelnök, a valódi miniszterelnök Erzsébet királynővel való találkozására célozva.

A hivatalos fiókok észrevették a hibájukat, és törölték a tweetjeiket, de a Twitter felhasználói így is éltették az ál-miniszterelnököt, amiért feldobta a napjukat a szellemes válaszaival.

Nyitókép: Anthony Devlin / Bloomberg / Getty Images

#Bulvár#liz truss#twitter#kamu profil#tévedés

Címlapról ajánljuk