Külföld

Szégyenteljes sajtimport, drónokat ugató kutyák, ír teazokni – íme az új brit miniszterelnök legszürreálisabb pillanatai

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 6. 14:08

„Decemberben Pekingben leszek, és új piacokat nyitok meg a disznóhús számára” – mondta Liz Truss, majd úgy mosolygott bele a kamerába, mint egy sorozatgyilkos.

Liz Truss lett az Egyesült Királyság új miniszterelnöke, így értelemszerűen ismét keringeni kezdtek az évek alatt róla készült mémek az országban.

A politikusnak számos szürreális pillanata volt: egyik leghíresebb egy 2014-ben tartott beszéde, amelyben a konzervatív párt konferenciáján nevezte „szé-gyen-tel-jes-nek” azt, hogy az ország sajtjának kétharmadát importálja.

Addig nem nyugszom, amíg a brit alma vissza nem kerül a fa legtetejére

– tér át az almatermelés témájára, bebizonyítva, hogy nem tudja, hogyan működnek a metaforák.

Ugyanebben a beszédben azt mondja egy ponton: „Decemberben Pekingben leszek, és új piacokat nyitok meg a disznóhús számára”, aztán meglehetősen furcsa, sorozatgyilkost eszünkbe juttató mosollyal néz bele a kamerába.

De emlékezetes az az eset is, amikor rosszul ejtette ki az ír Taoiseach szót, és ami elhagyta a száját, az úgy hangzott, hogy „tea sock”, azaz teazokni.

Egy másik ponton arról beszélt, hogy a börtönőrök kutyái ugatásukkal elriasztják a drónokat, amik csempészárút vinnének a börtönökbe.

Alább lehet megnézni a gyűjtést azokról a pillanatokról, amikor Truss félrekalibrált robotként viselkedik:


Nyitókép: Twitter

#Külföld#liz truss#egyesült királyság#miniszterelnök#szürreális#válogatás

Címlapról ajánljuk