Bulvár

Harry herceg és Meghan Markle a német adófizetők pénzéből repked

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 7. 17:57

Ráadásul ezzel lényegesen nagyobb károsanyag-kibocsátáshoz járultak hozzá, mintha lakossági járaton utaztak volna.

Harry herceg és felesége, Meghan Markle visszatértek az Egyesült Királyságba egy rövid időre, hogy több európai rendezvényen is személyesen vegyenek részt.

Az egyik első állomásuk a One Young World Summit volt, ahol Meghan kifejezetten semmitmondó beszédet tartott a kritikusai szerint. Az előadás utáni napon a németországi Düsseldorfban volt jelenésük, így odarepültek, mégpedig egy német adófizetők által fenntartott Luftwaffe gépen, amit általában magas rangú politikusok és katonai vezetők használhatnak munkaügyi utazásaikra – tudta meg a Sun.

Az utazás mindössze 100 percig tartott, azonban ez a repülőgéptípus, a Bombardier BD-700 egy átlagos, 600 kilométeres úton körülbelül 9 tonnát bocsát ki az üvegházhatást okozó szén-dioxidból. A lap kiszámolta, hogy ha a pár egy lakossági járaton utazott volna Németországba utazva csupán 0,07 tonna szén-dioxid jutott volna kettőjükre, jóval kevesebb, mint a magángépen. 

Többen kritikusan fogadták a döntést, hogy a német katonai egységek felajánlották a gépet a párnak, hiszen miután visszaléptek uralkodói kötelességeiktől, az azokkal járó jogokról is lemondtak. Ez már többször okozott problémát a hercegi párnak, Harry még pert is indított a brit kormány ellen, amiért nem garantálták nekik a rendőri védelmet.

A pár nem tartózkodott sokáig Németországban, még aznap este visszarepültek Angliába, hogy másnap részt vegyenek egy londoni gálán.

Nyitókép: Samir Hussein / WireImage / Getty Images

#Bulvár#harry herceg#meghan markle#utazás#repülőgép#adófizetők

Címlapról ajánljuk