Belföld

A kutyapártos Kovács Gergely nyert a XII. kerületi előválasztáson

rtl.hurtl.hu

2024. április 14. 21:43

Fölényes győzelmet aratott Kovács Gergely a XII. kerületi ellenzéki előválasztáson, ő lesz az ellenzéki polgármesterjelölt. 

A voksok 80 százalékának megszámolását követően már 60 százalék felett áll a kutyapártos Kovács Gergely a XII. kerületben megtartott ellenzéki előválasztáson – írta a Telex. A vasárnapig tartó hegyvidéki előválasztáson Kovács Gergely (Kutyapárt), Farkas Csaba (Momentum) és Visi Piroska (civil szervezetek támogatásával) versenyzett, hogy ki legyen a Fidesz kihívója a kerületben.

A választási eredmény után, pártok egyezsége értelmében, Kovács Gergely lesz a kormánypárti Fonti Krisztina kihívója június 9-én, valamint a 12 egyéni önkormányzati választókerületből 8-ban a Magyar Kétfarkú Kutyapárt állíthat jelöltet – tette hozzá a Telex.

Ahogy arról a Híradó beszámolt, rendhagyó szabályokkal kezdődött április 8-án, hétfőn a második budapesti ellenzéki előválasztás a XII. kerületben. A három jelölt között sorrendet kell felállítaniuk a szavazóknak:

Nyitókép: Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke, XII. kerületi képviselő, polgármesterjelölt 2024. március 15-én. MTI/Máthé Zoltán

 

#Belföld#kovács gergely#kutyapárt#előválasztás#hegyvidék#budapest#önkormányzati választás 2024

Címlapról ajánljuk