Belföld

Dzsudzsák Balázs is segítette az esztergomi robbantó TEK-es áldozatának családját

rtl.hurtl.hu

2024. január 2. 5:49

A focista egy mezt ajánlott fel.

Mint arról beszámoltunk, 2023 szeptember 20-án egy rendőr elhunyt, többen pedig megsérültek egy esztergomi intézkedés során.  A TEK műveleti egysége egy esztergomi címre vonult ki, majd 19 óra körül behatoltak az épületbe, mert a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő és a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre. A férfi ekkor szándékosan gázrobbanást idézett elő.

A rajtaütésben Kónya Gábor Lajos, 34 éves, kétgyermekes édesapa halt meg.  A férfi hét éve szolgált a terrorelhárítóknál. Ő állhatott a legközelebb a robbanáshoz, így esélye sem volt túlélni. A robbanásban szintén meghalt esztergomi támadó  54 éves gyógymasszőr volt, aki a közösségi oldalán szélsőséges nézeteit hangoztatta. Volt például, amikor arról írt, likvidálni fogja a hatóságokat, ha tartozásai miatt elveszik az autóját. 

A rendőr családja számára nem sokkal a tragédia után gyűjtés indult, rövid idő alatt mintegy 8 millió forintot sikerült gyűjteniük. Dzsudzsák Balázs,  Debreceni VSC játékosa például egy mezt ajánlott fel az árván maradt kisgyerekek és az édesanyjuk javára. A trikó végül 350 ezer forintért kelt el, írja a Blikk.


Nyitókép: Kereki László/RTL

#Belföld#tek#esztergom#robbantás#halott#halál#kónya gábor lajos

Címlapról ajánljuk