Baleset-bűnügy

Fegyverrel ejtettek túszul egy nőt a VII. kerületben

rtl.hurtl.hu

2024. február 27. 12:06

A férfi kábítószer hatása alatt állt, a TEK vonult a helyszínre.

A BRFK nyomozói őrizetbe vették azt a férfit, aki VII. kerületi lakásában kábítószer hatása alatt túszul ejtette nőismerősét, mielőtt a TEK ártalmatlanná tette, írja a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya terrorcselekménnyel fenyegetés, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntett és zaklatás vétség miatt folytat eljárást egy 44 éves budapesti lakos ellen. A megalapozott gyanú szerint N. Csaba 2024. február 25-én 18 és 23 óra között erzsébetvárosi lakásában fogva tartotta egy látogatóba érkező ismerősét. A fiatal nőt pisztollyal fenyegette, a levegőbe lőtt, majd videótelefonon felhívta a nő édesanyját, akinek szintén azt mondta, hogy combon lövi a lányát.

A férfi ezután a 112-t hívta, és azt követelte, hogy rendőrök keressék meg a hölgy egy férfi ismerősét, és vegyék rá arra, hogy felhívja őt, különben ismét meglövi a nőt.

A BRFK értesítette a Terrorelhárítási Központot, hogy fegyveres túszejtés történhetett. A TEK helyszínen lévő erői felkészültek a túszhelyzet végleges felszámolására és az ingatlanba történő behatolásra, végül – közel másfél órás tárgyalás után – sikerült elérni, hogy a fegyveres férfi szabadon engedje a túszt.

A TEK műveleti egysége ekkor elfogta a férfit, és átadta a BRFK munkatársainak.

Kiderült, hogy a fogva tartott nőt nem érte lövés, nem sérült meg, de megfigyelésre kórházba vitték. A fővárosi nyomozók a lakásban lefoglalták az elkövetéshez használt gáz- és riasztófegyvert. Mivel a helyszíni adatok alapján a férfi kábítószer hatása alatt állt, őt is kórházba vitték, ahol rendőrök őrizték.

Február 26-ára tisztult ki annyira, hogy a BRFK nyomozói gyanúsítottként ki tudták hallgatni. N. Csaba beismerte, hogy kokaint fogyasztott, amire másfél liter vodkát ivott meg, emiatt állítása szerint nem emlékezett a történtekre. Azt mondta, hogy nem is ismerte a férfit, akivel a fenyegetések eredményeként fel akarta magát hívatni. A gyanúsítottat a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályán őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon. 

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu 

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#tek#kábítószer#túszejtés#fegyver#vii. kerület#lakás

Címlapról ajánljuk