Baleset-bűnügy

Virágot vitt az áruházban meghalt férfi fia a helyszínre, amikor meglátta az apja ellen intézkedő egyik biztonsági őrt

Mohos MátéMohos Máté

2024. április 20. 8:03

Ügyvédje elmondása szerint éppen virágot vitt a tragédia helyszínére a férfi, amikor meglátta, hogy a biztonsági intézkedés közben rosszul lett és elhunyt apja ellen intézkedő egyik őr még az eset után is a helyszínen dolgozik. Ekkor szembesítette őt a történtekkel, mire az őr állítólag megütötte. Az áruházlánc mindenben együttműködik a rendőrséggel, akik az eredeti haláleset után már az újabb ügyben is nyomoznak.

Virágot vitt a tragédia helyszínére a hipermarketben meghalt idős férfi fia, ám ott a korábban az apja ellen intézkedő egyik biztonsági őrrel állítólag fizikai inzultussal járó konfliktusba keveredett. A gyászoló ugyanis szembesítette őt szerepével, amit feltételezése szerint apja halálában játszott – közölte az az elhunyt családjának ügyvédje az rtl.hu-val.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy márciusban az egyik XI. kerületi bevásárlóközpontban egy férfi, akivel szemben lopás miatt intézkedtek a vagyonőrök, rosszul lett, és a gyors, szakszerű ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette. A 60 éves férfi alkoholt lopott, ezt vették észre a vagyonőrök. Ketten próbálták megállítani, dulakodtak vele, majd levitték a földre. 

„Ön megölte az apámat”

A család ügyvédjének tájékoztatása szerint a március 10-i eset után március 26-án ment vissza a hipermarketbe az idős férfi fia, hogy elhelyezzen egy szál virágot az eset helyszínén az édesapja emlékére. Ekkor vette észre, hogy az apja ellen intézkedő biztonsági őrök közül az egyik éppen be van osztva, és a boltot vigyázza.

Erre eléállt és azt mondta neki, szeretné, ha a szemébe nézne, mivel „ön megölte az apámat”.

Dr. Bátki Pál, a család ügyvédje hozzátette: a férfi ekkor már ismerte a rendkívüli halálesetet vizsgáló orvosi iratokat édesapja haláláról, bár az ügy miatti rendőrségi nyomozás még folyamatban van. A biztonsági őr és a férfi között fizikai inzultus is volt az ügyvéd elmondása alapján. Emiatt a helyszínre hívták a rendőröket, akik garázdaság vétségének gyanújával indítottak nyomozást az ügyben.

Az Auchan mindenben együttműködik a rendőrséggel

A március 10-i és 26-i történtekkel kapcsolatban megkerestük az Auchant és a rendőrséget is.  Az üzletlánctól azt írták: „Ahogy már a tragikus eset után kiadott nyilatkozatunkban is írtuk, március 10-én a biztonsági szolgálat munkatársai kellő indokkal intézkedtek egy vásárlóval szemben, aki eközben váratlanul rosszul lett, és az azonnal megkezdett újraélesztés ellenére elhunyt. Az esetet a BRFK szakértők bevonásával vizsgálja, az Auchan pedig mindenben együttműködik az illetékes hatóságokkal. E nyilatkozatunkat azzal zártuk, hogy vállalatunk őszinte részvétét nyilvánítja a hozzátartozóknak”. Hozzátették: 

2024. március 26-án valóban történt egy incidens, amelynek során egy férfi konfliktust generált a külsős biztonsági szolgálat munkatársával. Ez utóbbi esettel kapcsolatban az Auchannak nincs tudomása folyamatban lévő hatósági eljárásról.

A rendőrség pedig azt közölte válaszában: „a 2024. március 10-én történt halálesettel összefüggésben – tekintettel arra, hogy felmerült a bűncselekmény gyanúja – a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt indított nyomozást. A nyomozás szakértő bevonásával folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatás nem történt”.

A későbbi esetről azt írták: „a 2024. március 26-i eseménnyel összefüggésben a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság garázdaság vétség gyanúja miatt hivatalból indított büntetőeljárást, gyanúsítotti kihallgatás válaszadásunkig nem történt”.

Nyitókép (illusztráció): Unsplash

#Baleset-bűnügy#halál#baleset#virág#garázdaság#nyomozás#gyász#biztonsági őr#ma

Címlapról ajánljuk