Belföld

Volánbusz-sztrájk: a buszok csaknem fele kieshet hétfőn

rtl.hurtl.hu

2023. december 11. 12:14

 23 ezer Volánbusz-járat maradhat ki.

Mint arról beszámoltunk, több mint 23 ezer Volánbusz járat nem indul el vasárnap és hétfőn, miután a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet kétnapos sztrájkot hirdetett. 

25 százalékos béremelést követelnek, ami Lázár János közlekedési miniszter szerint irreális, ezért nem tárgyalnak tovább. A Volánbusz szerint a szakszervezet azelőtt kezd sztrájkba, hogy kimerültek volna a tárgyalásos lehetőségek. 

Vasárnap csak egy kisebb sztrájk volt, 3760 járatot érintett a munkabeszüntetés a Volánbusz járatain, ezzel szemben hétfőn 42 500 járatból 19 180 járat maradhat ki, ami csaknem 50 százalékos kimaradást jelenthet a nap folyamán, idézi a 444.hu Dobi Istvánt, az érdekvédelmi szervezet elnökét, aki az Inforádiónak nyilatkozott.

„Magyarországon a szakszervezeti mozgalom a béka segge alatt van, mi kicsit kiemelkedünk, hogy merünk is tenni a munkavállalók érdekében, és abszolút nem tudjuk elfogadni, hogy ilyen élelmiszerár-növekedések és rezsidrágulás mellett 6-8 százalékos bérfejlesztéseket ajánljanak ki, tehát a 25 százalék abszolút nem túlzó, a minisztériummal abszolút nem értünk egyet" – mondta Dobi.


Nyitókép: RTL

#Belföld#volánbusz#sztrájk#lázár jános#béremelés

Címlapról ajánljuk