Belföld

Egy sorozatszínész szatirikus videói alapján írta meg a fél kormánypárti sajtó, hogy a németek mennyire szeretnek Magyarországon élni

Mohos MátéMohos Máté

2023. november 24. 17:48

Korábban a Magyar Nemzet több cikkben is értekezett arról, hogy egyre több németet vonz a magyar kormány migrációs politikája, de ezt nagyon benézték.

Korábban több cikk is megjelent a kormánypárti Magyar Nemzetben, amelyben Magyarországon élő németek dicsérték a kormány politikáját, főleg a konzervativizmust és a migrációhoz való hozzáállást. A lap most viszont benézte egy sorozatszínész szatirikus videóját, és úgy írt arról cikket, mintha komoly lenne.

A Facebookon fizetett hirdetésben reklámozott cikkben három videó is szerepel Frank Schrödertől, a Klinika című sorozat színészétől, aki újabban a TikTokra tölt fel szatirikus tartalmakat, írja a Lakmusz. A Der HON Klartext nevű csatornán olyasmikről beszél, mint például:

  • Magyarországot ideológiai és fizikai szempontból is biztonságosnak tartja.
  • Egyedül Orbán Viktor magyar miniszterelnök védi meg az Európai Unió külső határait.
  • A bennszülöttek éjjel-nappal gond nélkül görkorcsolyázhatnak egyedül („Ha nincs kedved az európai multikultihoz, gyere a biztonságos Magyarországra.”)
  • A nemzetközi civil szervezetek nem azt csinálják, amit szeretnének.
  • A bennszülöttek a városokban és falvakban sétálva a saját nyelvüket hallják (ennél a videónál egy szamár legel egy kerítés mellett).

A színész nem is él Magyarországon, YouTube-csatornájának névjegyében pedig szerepel is az a mondat, hogy „Figyelem, szatíra”. A Magyar Nemzet cikkét az Origo, a Pesti Srácok, valamint a Mandiner is átvette.

Nyitókép: TikTok

#Belföld#média#sajtó#magyar nemzet#kormánypárt#színész#német#szatíra#tiktok

Címlapról ajánljuk