Belföld

Ötvenmillió forinttal köszönte meg a debreceni klinikának egy beteg, hogy meggyógyították

rtl.hurtl.hu

2023. november 11. 14:26

A klinika fontos berendezéseket vásárolt az adományokból.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika egyik betege ötvenmillió forintot adományozott az intézmény alapítványának. A páciens így fejezte ki háláját a magas színvonalú gyógyítómunkáért – közölte a klinika a honlapján.

A klinika a pénzből betegőrző monitorokat, a katéteres koszorúér-beavatkozásokhoz szükséges korszerű eszközt vásárolt, valamint beszerzett egy, a röntgen és a szívultrahangos készülék együttműködését segítő szoftvert, amellyel minden korábbinál pontosabban láthatóak a szív szerkezeti elemei a katéteres beavatkozások során.

Hozzátették, hogy a Szívkatéterezés Fejlesztéséért Alapítvány számlájára még a múlt évben érkezett meg a rekordösszegű támogatás a Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika egyik betegétől. Az adományozó teljes titoktartást kért, nem szeretné, ha a neve nyilvánosságra kerülne. A beteg a felajánlással köszönetét fejezte ki a klinika szakembereinek eredményes gyógyító munkájukért, a színvonalas ellátásért.  

A hálás páciens azt kérte, hogy a pénzt a gyógyító munka fejlesztésére, korszerű eszközök, műszerek beszerzésére fordítsák: ezekről a klinika folyamatosan tájékoztata a felajánlót, aki már meg is tekintette az eddigi fejlesztéseket.

Nyitókép: unideb.hu

#Belföld#debrecen#debreceni egyetem#szívsebészet#adomány#alapítvány#berendezések#köszönet#hála#adományozó

Címlapról ajánljuk